Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

17 juliol 2020
Categoria/es: General

L?AGRUPACIÓ DE PESSEBRISTES DISTRIBUEIX FANALETS DE SANT JAUME

 L’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes ha fet arribar als prop de 200 socis de l’entitat, una carta signada pel president de la junta directiva Jordi Curcó, en la qual comunica que davant el confinament de la ciutat de Lleida per la Pandèmia de la Còvid-19, queden definitivament suspesos els actes previstos inicialment, tot i que ja eren molt reduïts, de la Festa i Romeria dels Fanalets de Sant Jaume 2020.

En la carta s’explica que en els darrers 80 anys, mai s’havia suspès la Romeria dels Fanalets. En aquest sentit, l’Agrupació fa una crida als lleidatans i especialment al infants, per a que el vespre del 24 de juliol en el que no sortiran els fanalets al carrer tal i com és tradició, no es deixi d’homenatjar Sant Jaume en la vigília de la seva festa i es faci enguany penjant un fanalet encès al balcó:“… a fi i efecte que tot i les circumstàncies especials que estem vivint, la llum dels nostres Fanalets de Sant Jaume, es faci més present que mai a la nostra ciutat”.

Per tal de facilitar-ho, l’Agrupació ha editat un fanalet de paper, reproduint el que porta l’àngel de la imatge de Sant Jaume, il·lustrat amb quatre dibuixos al·lusius a la llegenda i a la festa, realitzats per l’artista i vicepresident de l’entitat José A. Ferrer. L’entitat ha fet arribar aquest fanalet amb la carta a cada soci, que hauran de muntar-lo i una vegada encès, podran lluir-lo i penjar-lo la nit de la Romeria dels Fanalets.

L’Agrupació, posa també aquest fanalet a disposició dels lleidatans que vulgui sumar-se a la iniciativa, que podran adquirir-lo el mateix 24 de juliol a la capella del Peu del Romeu, al Carrer Major. O bé a dos establiments comercials: Taller de Restauració Casa Ferrer, al carrer Ballester N. 5, o bé a ACLIOD, al carrer C/ Acadèmia N. 30, de Lleida.

Tanmateix s’anuncia que la capella del Peu del Romeu obrirà les seva portes els dies 24 i 25 de juliol, per a que tothom que vulgui i pugui, tingui l’oportunitat de visitar Sant Jaume dels Fanalets en la vigília i en el dia de la seva festa. L’Agrupació de Pessebristes preveu mantenir i garantir en tot moment les mesures de prevenció de la pandèmia.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn