Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

6 gener 2020
Categoria/es: General

L’AGRUPACIÓ DE PESSEBRISTES FA LA CLOENDA DE L’EXPOSICIÓ DE DIORAMES

 LA CAPELLA DEL “PEU DEL ROMEU” TANCA L’EXPOSICIÓ DE DIORAMES AMB MÉS DE 5.000 VISITANTS

En un acte senzill i íntim celebrat la tarda del dia de Reis en la capella del Peu del Romeu, seu de l’Agrupació ilerdenca de Pessebristes, va tenir lloc la cloenda de l’exposició de diorames i pessebres d’aquest Cicle de Nadal 2019. A l’acte assistiren el president de l’Agrupació Jordi Curcó, acompanyat per bona part de la junta directiva i el consiliari Mn. Vicenç Alfonso.

L’exposició va obrir les seves portes el passat 21 de desembre i les ha tancades després de 17 dies. Amb una mitja d’uns 300 visitants per dia. això vol dir que hi han passat més de 5.000 persones: “N’estem molt contents, doncs enguany s’ha vist augmentat el nombre de visites i també l’interès i entusiasme de molts que han acudit al Peu del Romeu per gaudir de la Casa dels Pessebres i dels diorames, que és el que volem que sigui la nostre seu social per Nadal”, ha dit el president Jordi Curcó.

Tanmateix, el president dels pessebristes ha agraït la col·laboració de tots els que han fet possible que el Pessebre hagi estat present i viu com mai aquest Nadal a Lleida. Així, ha valorat molt positivament l’exposició retrospectiva de diorames nadalencs obra del enyorat Mestre Pessebrista de Tàrrega Josep M. Ramon Trillà, que en el primer aniversari de la seva mort ha acollit la capella del Peu del Romeu.

 

A més a més, els visitants ha pogut gaudir fins la tarda de Reis de la Sala de 42 Diorames bíblics del Mestre Pessebrista Emili Tordera i la seva esposa Martha Pérez, ja traspassada. També ho han fet amb la resta de plantes que apleguen els llegats de diorames en miniatura de la mestre pessebrista Paulina Ametller i el conjunt de diorames del llegat de la mestre pessebrista Joaquima Barrufet, juntament amb els originals pessebres de Josep Figueras: “

En paraules del president dels pessebristes lleidatans: “…el Pessebre i el pessebrisme és a casa nostra expressió de Cultura, Art, religiositat popular i tradició secular. Certament que el Peu del Romeu com a seu de la nostra entitat, ho ha posat en valor durant aquest Cicle de Nadal 2019, però volem que durant tot l’any sigui aquest espai un Escola de Catequesi, com “un Evangeli Viu” en paraules del Papa Francesc quan defineix el pessebre en la recent Carta Apostòlica “Admirabile Signum”.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn