Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

2 desembre 2020
Categoria/es: General

L?AGRUPACIÓ DE PESSEBRISTES MANTÉ L?EXPOSICIÓ I EL CONCURS GENERAL DE PESSEBRES

PERÒ SUSPÈN LA CONVOCATÒRIA DEL CONCURS INFANTIL I JUVENIL DE PESSEBRES

 

Les mesures sanitàries de prevenció de contagis per la Covid-19, han obligat a l’Agrupació ilerdenca de Pessebristes a alterar substancialment el programa d’actes previst per aquest Cicle de Nadal 2020 i cancel·lar la majoria de les activitats.

Així l’Agrupació s’ha vist obligada a suspendre per enguany la convocatòria del Concurs Infantil i Juvenil, que hauria arribat a la XLV edició. Aquesta suspensió afecta també a l’Exposició de Pessebres del Concurs, que s’ubicava tots els Nadals al pati de l’Àrea Infantil de la Biblioteca Pública de Lleida.

Tanmateix, l’entitat manté la convocatòria del Concurs General de Pessebres, que arriba enguany a la seva LXXXVI edició, del qual ha fet públiques les Bases, tot i que ha calgut adaptar-les a les actuals circumstàncies.  Així el Jurat no anirà com feia fins ara a visitar i qualificar els pessebres inscrits al Concurs en els grups de Centres d’Ensenyament, Familiars i Entitats. L’alternativa donada en les Bases, és que els concursants hauran de trametre fotografies dels pessebres que podran visionar-se a la web de l’entitat i a Instagram. Seran aquestes imatges les que permetran al Jurat qualificar els pessebres

Pel que fa a l’Exposició de Pessebres i Diorames, l’Agrupació té previst obrir la capella del Peu del Romeu del 19 de desembre al 10 de gener de 2021, totes les tardes de 6 a 8’30 de la tarda, observant les degudes mesures sanitàries i de control d’accés. Els visitants podran contemplar en la planta baixa de la capella l’exposició retrospectiva dedicada a donar a conèixer el conjunt de diorames del Mestre Pessebrista Albert Bertran, autor alhora del pessebre tradicional muntat dins la capella. A la primera planta es podrà contemplar la col·lecció, ja completa, de 44 Diorames Bíblics dels mestres pessebristes Martha Pérez i Emili Tordera i a la segona, el llegat de pessebres en miniatura de Paulina Atmetller, les terracotes de Magdalena Ibars i una singular mostra de figures i pessebres d’arreu del mon.

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn