Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

8 juliol 2024
Categoria/es: Cultura, Pessebristes

L’AGRUPACIÓ ILERDENCA DE PESSEBRISTES CONVOCA LA 82 EDICIÓ DEL CONCURS DELS FANALETS DE SANT JAUME

L’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, propera la Festa de Sant Jaume i amb ella la tradicional Romeria dels Fanalets a celebrar el 24 de juliol, ha fet pública la convocatòria de la 82 edició del Concurs dels Fanalets de Sant Jaume, amb la publicació de les seves Bases.

Els concursants hauran de presentar els seus fanalets a la Capella del Peu del Romeu(carrer Cavallers n. 2, cantonada carrer Major), seu de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, el dilluns 15 de juliol,  de 6 a 8 de la tarda.  Tots els fanalets quedaran exposats a la capella del Peu del Romeu fins el dimarts 23 de juliol, dia que hauran de ser retirats pels seus autors per tal d’assistir a l’acte de lliurament de Premis.

Els fanalets hauran de ser de construcció manual, originals i  inèdits.  Caldrà que estiguin sostinguts a l’extrem d’un bastó o d’una canya i que portin llum. El Jurat tindrà en consideració, a més a més de la imaginació i el bon gust artístic, la simbologia religiosa i tradicional dels fanalets presentats a Concurs i la temàtica dels mateixos, d’acord amb les Bases i les característiques de cada un dels premis que s’atorguin.

S’atorgaran 13 primers premis als millors fanalets presentats al Concurs, patrocinats tots ells per diverses associacions i entitats culturals i socials de Lleida, com el Caliu Ilerdenc, els Amics de la Seu Vella, el Centro Galego, el Cercle de Belles Arts, Res Non Verba, els Armats de Lleida, la FECOLL, l’Associació de la Festa de Moros i Cristians o l’Eix Comercial, així com la Paeria i la Diputació de Lleida. L’Acte de Lliurament de Premis, tindrà lloc el 23 de juliol, a les 7 de la tarda, a la Sala d’Actes de la regidoria de Cultura, a la Casa dels Gegants.

Tanmateix i com a suport a la convocatòria del Concurs, l’Agrupació de Pessebristes conjuntament amb altres quatre entitats, ha programat quatre Tallers de Fanalets per a aprendre a construir-los. Així, el Col·lectiu Cultural cappont, l’AVV de Jaume I, la Festa de Moros i Cristians i l’Esbart Arrels acolliran aquets tallers de Fanalets.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn