Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

3 octubre 2011
Categoria/es: General

L’ART, UN PONT PER A LA COMUNIÓ D’EUROPA

Amb ocasió de la visita del papa Benet XVI a Alemanya, la Mare de Déu de Foligno s’ha traslladat dels Museus Vaticans al Staatliche Kunstsammlungen, de Dresde, on s’exhibirà al costat de la Madonna Sixtina fins al 8 de gener.

L’article que publicà ZENIT el 25 de setembre passat, va una interessantíssima descripció dels dos quadres de Rafael Sanzio, un pintor que va saber harmonitzar admirablement la fe i la bellesa. L’apel•latiu “Diví” amb el qual se’l coneix ho explicita molt bé.
La bellesa ha format part de l’ensenyament del pontificat del Papa Benet. Per ell l’art és un vehicle eficaç de relació dialogal amb Déu
“un raig de bellesa que ens colpeja, que gairebé ens fereix al nostre interior i ens convida a adreçar-nos a Déu”.

Ja comença a ser habitual que el papa faci ús de l’art per a preparar el camí a un país amb tanta tensió religiosa. Al setembre de l’any passat, abans d’arribar a Anglaterra per a la beatificació del cardenal John Henry Newman, el Sant Pare envià uns quants tapissos de Rafael des dels Museus Vaticans per a reunir-se amb els seus esbossos al Museu Victòria i Alberto de Londres. Era la primera vegada que aquests treballs s’exposaven junts en 500 anys.

Als dos viatges, Rafael sembla ser l’artista escollit pel Papa per a establir ponts a través d’Europa.

Mare de Déu de Foligno, 1512 (Museus Vaticans)

Madonna Sixtina, 1513-14 (Staatliche Kunstsammlungen, de Dresde)

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn