Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

6 març 2022
Categoria/es: General

L?ARXIPRESTAT SEU VELLA TORNA AL SANT CRIST DE BALAGUER A L?INICI DE LA QUARESMA

Un centenar de feligresos de l’arxiprestat Seu Vella i perifèria, així com altres persones acompanyades pel Bisbe Salvador, l’arxipreste Mn. Víctor Martínez i altres mossens, van fer l’exercici del Viacrucis al Santuari del Sant Crist de Balaguer la tarda del primer diumenge de Quaresma. Arribats en autocar i vehicles particulars al peu de la Muntanya del Calvari, el grup va seguir les estacions monumentals amb actitud de silenci i de pregària, ajudats per les meditacions i cants conduits per la Unitat pastoral de Cappont. La quinzena estació es va resar al Santuari del Sant Crist on van ser acollits per Mn. Joan Pujol, el seu custodi, i les germanes clarisses van escenificar una dansa eucarística contemplativa d’adoració a Jesús ressuscitat. Cal destacar la unitat i germanor de tots els presents per començar la Quaresma amb veritable esperit de conversió.

El Bisbe va agrair als presents haver-se sumat a la celebració conjunta del viacrucis animant a predicar el Crist i a seguir-lo, preparant el nostre interior i fent que les nostres comunitats siguin acollidores: “El Viacrucis és el camí de la creu en el que el cristià acompanya Jesucrist i ell ho fa en la nostra família, treball i parròquia.” També va recordar a les víctimes de la guerra a Ucraïna. L’acte es va acabar amb la veneració del Sant Crist mentre les clarisses entonaven els Goigs al Sant Crist de Balaguer. Va ser un moment per recordar Mn. Pau Vidal, que ha estat custodi del Santuari durant divuit anys i sempre s’havia fet present en aquest Viacrucis que l’arxiprestat Seu Vella organitza a l’inici de la Quaresma des del 2012, llevat de l’any passat a causa de la pandèmia.

El Santuari del Sant Crist està construït damunt de l’església romànica de Santa Maria d’Almatà. Acull la imatge de Jesucrist que segons la tradició fou esculpida en fusta per Nicodem ajudat pels àngels. Amb el temps i després de moltes incidències, la imatge arribà a Balaguer, on fou rescatada de les aigües del Segre per les germanes clarisses d’Almatà que la van custodiar a la seva església conventual. Cremada durant la Guerra Civil, la imatge actual és una rèplica que conserva el peu original salvat de les flames.

 

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn