Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

25 maig 2024
Categoria/es: Bisbat

L’ASSEMBLEA DIOCESANA VEU FRUITS EN EL PLA DE PASTORAL I S’AUTOEXIGEIX SEGUIR TREBALLANT

L’Assemblea Diocesana del Bisbat de Lleida ha reunit aquest dissabte a la Casa de l’Església-Acadèmia Mariana tota la comunitat catòlica de la diòcesi per reflexionar i fer propostes de futur sota el títol “Comunitat de l’Esperança: escolta, acompanya, comparteix, prega, mira endavant”. L’assemblea anual ha reunit prop de dues-centes persones entre les assistents al teatre de l’Acadèmia Mariana i una desena de participants més en connexió telemàtica, amb l’objectiu de revisar el Pla Pastoral 2020-24 a través de diverses reunions i una posterior sessió plenària per posar en comú les conclusions de la jornada. La principal conclusió ha estat posar de manifest que el Pla de Pastoral 2020-24 va donant fruits, però també l’autoexigència de continuar treballant amb la participació activa dels laics per poder anar més lluny.

Després d’una pregària inicial, el bisbe de Lleida, Salvador Giménez, ha saludat els assistents a l’assemblea. “Agraeixo la vostra labor durant tot l’any en les vostres respectives comunitats -ha dit- i us animo a treballar amb esperit de sinodalitat per fer junts la nostra Església”.

El Vicari General de la diòcesi, mossèn Lluís Sallán, ha relatat les diferents aportacions que s’han anat fent al Pla de Pastoral en els darrers anys. Segons les aportacions recollides, considera que s’ha entrat en “una fase en què les llavors sembrades estan donant fruit” en aspectes com la millora de la qualitat espiritual, la revitalització de les comunitats i organitzacions pastorals, la formació i la renovació de l’Església, i la qualitat i l’eficàcia de la presència eclesial. Entre els reptes i dificultats, ha assenyalat mancances en la formació de laics per fer funcionar les comunitats, en la captació de voluntaris per tasques d’acompanyament o en la tasca de fer arribar el missatge de l’Evangeli a aquells que encara no el coneixen.

Els assistents a l’Assemblea s’han repartit en grups per debatre i plantejar les seves propostes que, al tram final de la jornada s’han exposat a la plenària, amb què ha conclòs la trobada.

Aportacions

D’altra banda, en el PDF adjunt podeu consultar les propostes que els grups i parròquies van enviar per a la preparació de l’assemblea.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn