Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

15 gener 2024
Etiqueta/es: Solidaritat

L’ATENCIÓ A LA PRECARIETAT FAMILIAR DES DE LA PARRÒQUIA

Sovint, persones soles o famílies, arriben a la parròquia en demanda d’auxili, bé sigui d’aliments per a cuinar, bé sigui d’un lloc on menjar calent, un lloc on dormir, de roba o d’alguna altra necessitat que l’ajudi a viure dignament, encara que sigui d’una manera temporal.

La Unitat Pastoral que formen les parròquies de Sant Joan i del Carme, en coordinació amb la Fundació Jericó tenen establerta la següent actuació:

Des de la parròquia s’atenen les persones de la millor manera possible, i en tot allò que no estigui al seu abast se les adreça a la Fundació Jericó o bé a aquelles altres institucions i serveis on millor es pugui fer cas de les seves necessitats.

Pel que fa referència als aliments per a famílies i provisió de roba, s’atenen des de la pròpia parròquia a través de l’establiment situat al carrer General Brito, 16. En aquest lloc, l’any 2022 es va tenir cura de 71 famílies, unes derivades des de l’assistenta social del barri i les altres provingudes directament des de la parròquia. En total es repartiren 3.120 lots d’aliments diversos, llet, oli, iogurts, verdures, peix, carn,…

Les persones que han estat ateses a les instal·lacions de la Fundació Jericó, tenen garantit els àpats d’esmorzar, dinar, berenar i sopar. Les xifres assolides l’any 2022 han estat 25.562 esmorzars, 13.136 dinars, 9.136 berenars i 9.136 sopars. Aquestes quantitats, analitzades globalment podrien semblar elevades, però la realitat és que només arriben a cobrir una part de les necessitats de les persones que acudeixen a la parròquia en demanda d’auxili.

La realitat s’imposa, hi ha més demanda que oferta, conseqüentment no arriben a auxiliar a totes les persones que acudeixen en sol·licitud d’ajuda per cobrir les seves necessitats personals.

Ramon Niubó, president de la Fundació Jericó

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn