Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

17 juliol 2014
Categoria/es: General

LES FESTES DE LA MARE DE DÉU DEL CARME

Un any més la parròquia del Carme ha celebrat la seva festa patronal al bell mig del juliol. La novena ha comptat amb bons predicadors que ens han acostat la figura de Maria en diferents aspectes de la nostra vida cristiana. Tot per a millorar la nostra condició de seguidors de Jesús procurant imitar més i millor la seva Mare, la primera cristiana. La imposició de l’escapulari n’és el signe visible d’aquesta intenció. També la Processó de la Mare de Déu del Carme, la vigília de la festa, ha estat una mostra fervorosa expressada obertament passejant la seva imatge pels carrers del barri perquè beneeixi les cases i les famílies que hi viuen.

Però la devoció a la Mare de Déu del Carme s’estén a tota la ciutat. El dia de la festa una gran afluència de persones han vingut a visitar la Mare de Déu i a ofrenar-la amb les oracions visibles i perfumades de ciris i flors. També la participació a les eucaristies ha estat massiva. La Missa de les “Carmes”, amb la connotació especial de proximitat pel nom tan familiar i estimat, ha estat una trobada festejada amb la felicitació cantada i el regal, enguany d’una imatge que reprodueix la magnífica talla d’Enric Monjo que presideix l’església dels del cambril. Mons. Joan Piris, bisbe de Lleida, que ha presidit la solemne concelebració de la festa, en parlar d’aquesta advocació tan popular i estimada ha dit que “convé superar un devocionalisme estèril i un sentimentalisme infantil; Maria és més que una devoció. Déu ens assenyala l’important paper que Maria ha assumit en la Salvació amb l’encarnació del seu Fill, Jesús.”

A l’ambient festiu tradicional d’aquesta diada tan celebrada, enguany s’hi ha sumat una joiosa novetat: la benedicció pel senyor bisbe de l’alberg i el menjador social de la Fundació Jericó, al carrer Tallada. Allí els bons samaritans que en tenen cura ja poden amorosir les ferides de les persones amb risc d’exclusió social amb “un plat calent i un llit.” El Festival folklòric solidari en benefici de la Fundació Jericó a l’Auditori, l’endemà de la festa, ha coronat els actes programats.

Agraïm la participació del Bisbe i dels preveres, i l’acompanyament musical del Cor Miorita, el Cor africà i el Cor del Carme amb el mestre Lluis Climent. També la nodrida participació institucional, i de tantes persones i col•lectius que han col•laborat activament perquè les Festes del Carme hagin tingut la lluïssor renovada que sempre les caracteritza.

“Benaurada Maria, Mare de Déu del Carme, celebrem en Vós les grans obres de Déu. […] Ensenyeu-nos el vostre mateix amor de predilecció pels petits i pels pobres […] Congregueu-nos a tots sota el mantell de la vostra protecció”. (Papa Francesc)


 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn