Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

19 juliol 2015
Categoria/es: General

LES FESTES DEL CARME

Un any més la parròquia del Carme ha viscut joiosament la seva festa patronal que s’ha anat preparant els dies previs amb la Novena inspirada en la doctrina de santa Teresa de Jesús “que va honorar amb gran devoció a la Mare de Déu invocant-la sota el dolç nom del Carme.” El res del Rosari, la lectura de poemes de la Santa, les predicacions, la imposició de l’Escapulari, els cants a la Mare de Déu… han ajudat a aprofundir en el misteri de Maria i a tenir-la com a model per a la nostra vida cristiana.

Un dels moments més bonics i significatius de la celebració ha estat la Processó del Carme, com a expressió de devoció a la Mare de Déu compartida obertament al treure-la al carrer per estendre la seva benedicció. El nombrós seguici amb un clar protagonisme dels nens i nenes, ben units a la Mare del Cel, ha fet camí retornant al temple on s’han ofrenat pregàries, flors, repic de tambors i cants a Maria.

El dia de la festa del Carme hi ha hagut una afluència contínua de feligresos i visitants al temple parroquial, que han presentat ofrenes i pregàries a la Mare de Déu. La Missa del migdia ha tingut l’entranyable connotació de la felicitació a les “Carmes”. La Missa solemne, al vespre, ha anat seguida del sorteig pro Jericó al Local parroquial, i un animat pica-pica. Tot amb el ressò del primer aniversari de la Fundació Jericó, que tant beneeix la Mare de Déu.

Un agraïment molt gran a totes les persones i col·lectius que hi han participat: al Bisbe, als sacerdots i diaca que han participat en les eucaristies, als predicadors de la novena, al Cor Miorita i la Coral del Carme i el Mestre Lluis Climent; a les actrius de TOAR que han posat veu i sentiment als poemes de santa Teresa; a les autoritats i representants de les institucions, associacions i entitats; els portadors de la bandera del Carme; els geganters de l’Agrupació Cultural Garrigues, el Grup de tambors de la Mercè, i a tots els nens i feligresos de les parròquies de la Unitat Pastoral de Sant Joan Baptista i Mare de Déu del Carme, i d’altres parròquies de la ciutat i poblacions…

Acompanyant la Mare de Déu ben units de cor hem fet possible una festa més lluïda i viscuda amb més intensitat espiritual. Al voltant de la Mare ens hem sentit més cristians i més germans. Certament hi haurà un abans i un després de les Festes del Carme. Es notarà?


Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn