Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

11 juliol 2016
Categoria/es: General

LES ORACIONS A MARIA…: LA SALVE

 LES ORACIONS A MARIA, MARE DE LA MISERICÒRDIA  

 

5. Déu vos salve, Reina i Mare de Misericòrdia. Formulari 42

Estem ja en el cinquè dia de la novena del Carme. Hem anat pregant cada dia utilitzant oracions molt boniques i profundes de la Mare de Déu: L’avemaria, l’àngelus, el magnificat i ahir l’oració que comença “sota el vostre mantell, Santa Mare de Déu”.

Doncs bé. Avui pregarem amb una oració de les que més coneixem i hem emprat en la nostra relació amb la Mare, que és la Salve, la Salve Regina.

És l’oració potser més adient a aquest any de la Misericòrdia. Li diem, en començar: Déu vos salve, Reina i Mare de Misericòrdia.

I seguim adreçant-nos a ella, dient: Vida, dolcesa i esperança nostra, Déu vos salve.

·        Maria, donant-nos Jesús, ens ha donat la VIDA.

·       Maria és dolça com la millor mare. Quantes estampes es veuen pel carrer, estampes vivents, d’una mare amb el fillet: quina mirada, quina tendresa, quina expressió, quin somriure, quin diàleg silenciós… Deixem-nos, com a nens, cuidar tendrament per Maria. No tinguem por de ser nens. Deixem-nos mirar per Maria. No es tracta de poesia. Maria és realment mare… i és al nostre costat… i està a favor nostre… sempre… sempre… sempre.

·      Per això és la nostra esperança. Què podem témer?, què no podem desitjar?

A Vós cridem els desterrats fills d’Eva.

·      Maria és la nova Eva. Eva, la primera mare de tots, amb la seva desobediència, ens privà de l’herència del cel, vàrem ser tots desterrats del paradís. Però Déu ens tenia destinada una altra mare, Maria, la nova Eva, que, amb la seva obediència, el seu Sí a Déu, ens retorna al paradís, a través del seu Fill, el Redemptor.

A Vós sospirem, gemint i plorant en aquesta vall de llàgrimes.

·     No hem arribat al Paradís. Estem encara aquí a la terra. És cert que fruïm  de moments d’alegria, de pau, de goig; moments que hem de saber agrair. Però ¿no és veritat que hi ha també gemecs i plors; en la nostra vida i en la vida dels nostres germans? Pensem en els milions de nens que moren de gana i de fred. En les persones i famílies que no tenen sostre. En els refugiats, perseguits, assassinats…; en tants que quan surten de casa, no saben si hi tornaran, per la violència que els envolta.

·   Quan resem la Salve, no estem sols, és tota la família humana que pregan amb nosaltres. A Vós sospirem, gemint i plorant en aquesta vall de llàgrimes.

Ara doncs, advocada nostra,

·   Advocada nostra. Una advocada atenta; poderosa com Déu. Què pot negar-li Jesús, si és la seva mare.

I què li demanen a Maria? Eixos ulls vostres, tan misericordiosos,  gireu-los envers nosaltres.

·     Ella ens mira sempre, abans que li demanem. Què bonic és pensar en els ulls de Maria.

·     Uns ulls que van contemplar Jesús en tots els moments de la vida. Quan plorava a la cova de Bethlehem, quan pujava al Calvari amb la creu al coll, quan estava clavat a la creu. Ningú com Maria va sintonitzar amb els sofriments de Jesús.

·     Ningú com Maria va comprendre el motiu del sofriment de Jesús: l’amor misericordiós a la humanitat. Quan Jesús va dir a Maria: “Aquí tens el teu fill, els teus fills –perquè tots hi érem- li va donar també un cor ple de misericòrdia envers nosaltres. Maria no pot mirar-nos amb uns altres ulls, amb un altre cor, que amb els ulls i el cor de Jesús: Eixos ulls vostres, tan misericordiosos, gireu-los envers nosaltres.

i després d’aquest exili, mostreu-nos Jesús, fruit beneït del vostre sant ventre.

·    La missió de Maria és portar-nos a Jesús, és mostrar-nos Jesús. Millor que ningú, ella sap que és mitjancera: només Jesús és el centre, és la meta. Ella ens dóna la mà, ens acompanya a Jesús.

·     Deixeu-me dir que aquesta és la missió d’una mare, uns pares cristians… portar els seus fills a Jesús. Aquesta és la missió d’un mossèn a la parròquia: portar els fidels a Jesús. Pares i mossens som només acompanyants: la vida, el centre, la meta, la felicitat és Jesús.

Oh clementíssima, oh pietosa, oh dolça sempre Verge Maria!

·     No pararíem mai de dir piropos, floretes a la Mare, a la Verge Maria. Les lletanies del Rosari en són una mostra, d’aquestes floretes a Maria. “De Maria, mai n’hi ha prou”, deien els sants. No ens cansem de pregar-li.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn