Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

22 juny 2018
Categoria/es: General

LES PANCARTES QUE ANUNCIEN ELS ANIVERSARIS DE SANT JOAN JA PENGEN DE LES DUES FAÇANES DEL TEMPLE

 

Dues pancartes anunciant els aniversaris commemoratius de la parròquia de Sant Joan Baptista de Lleida ja pengen des d’aquest matí a les dues façanes del temple parroquial. La part superior de la pancarta està presidida per la imatge del projecte del temple actual, de l’arquitecte bilbaí Juli de Saracíbar. En aquesta imatge, pintada per l’artista lleidatà Miquel Roig Nadal, feligrès de Sant Joan, hi hem deixat amb menys color les parts que no es van construir del temple –les dues torres i la cúpula- l’obra del qual va realitzar el lleidatà Celestí Campmany.

A la part inferior s’indiquen els tres aniversaris que se celebraran des del 2018 al 2020, al costat d’una creu:

          1168 primera documentació de la parròquia 850 anys

          1868 enderroc de l’antiga església 150 anys

          1895 inauguració de l’església actual 125 anys

La pancarta ha estat dissenyada pel CAEM (Centre d’Art d’Època Moderna) de la Universitat de Lleida. S’ha imprès a Signum Rètols i ha estat instal·lada amb el suport de B Biosca Construccions, que ens ha facilitat l’elevador

Les pancartes mesuren 5 m. de llarg per 1:50 m d’ample. La que penja de la façana principal, que dóna a la plaça de Sant Joan, s’ha tingut que partir en dues parts per seguir la normativa municipal, per tal de no afectar la visió de la portalada del temple. La que penja de la façana de Santa Marta s’ha situat a l’esquerra de la porta lateral del temple.

Les celebracions començaran el proper dia 24 de juny, festa del nostre patró sant Joan Baptista. La Missa de les 11:30 la presidirà el Sr. Bisbe de Lleida, Mons. Salvador Giménez. A continuació, hi haurà festa a la plaça de sant Joan. Mossèn Joan Ramon Ezquerra, Rector de la Parròquia, ha convidat tothom a participar-hi.

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn