Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

26 abril 2014
Categoria/es: General

LES RELÍQUIES DELS MÀRTIRS DE LLEIDA, A ROMA

Les relíquies dels Beats Bisbe Salvi Huix, Francesc Castelló, i Mn. Josep Nadal i Mn. José Jordan (els curetas de Monzón) ja reposen a l’església de Sant Bartomeu apòstol, a l’illa Tiberina de Roma. Mossèn Joan Ramon Ezquerra, Director del Secretariat per a les Causes de Sants, va rebre l’encàrrec del bisbe Mons. Joan Piris de dipositar les relíquies d’aquests màrtirs lleidatans a l’església custodiada per la Comunitat de Sant’Egidio, dedicada als màrtirs del segle XX.

El Pelegrinatge diocesà a Roma amb motiu de la canonització de Joan XXIII i Joan Pau II va incloure l’acte lliurament dels reliquiaris la vigília de la cerimònia de la doble canonització. Va ser al final de l’Eucaristia concelebrada al pel rector de l’església de Sant Bartomeu i Mossèn Joan Ramon. Els reliquiaris contenen un fragment de la faixa episcopal del Beat Bisbe Huix, dos petits ossos dels Beats Curetas de Monzón, i un bocí de la roba de la camisa del Beat Francesc Castelló. Tots tres amb el corresponent certificat d’autentificació i posats dins d’una capsa de fusta ornamentada.

Aquest santuari romà, que sant Joan Pau II va consagrar als màrtirs més recents, té un altar dedicat als màrtirs espanyols del segle XX. Ara ja s’hi veneren aquestes relíquies dels beats màrtirs lleidatans.


Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn