Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

11 febrer 2015
Categoria/es: General

L’HOSTAL JERICÓ AMPLIA L’OFERTA DE PLACES PER A PERSONES SENSE LLAR

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, juntament amb la presidenta de la Fundació Jericó, Montserrat Segon, han signat avui el contacte i l’ampliació de les places residencials per a persones sense llar a l’alberg municipal- Hostal Jericó. En aquests moments s’han sumat 14 places més a les 16 places de què es disposava en el marc del Servei Residencial d’Urgència i s’ ofereixen 30 places denominades fixes i complementàries per a persones sense llar i a persones derivades de situacions derivades d’emergència com enfonsament d’algun habitatge, incendis. A aquestes places cal sumar la disponibilitat total de l’ Hostal Jericó, que pot acollir més de 112 persones en aplicació de programes com l’Iglú. L’Ajuntament de Lleida incrementarà un 20% la dotació pressupostària fins a 328.297, 86 euros durant el present any 2015.

L’alcalde ha recordat que la gestió d’aquest espai fou objecte concurs públic i i fou adjudicat “per la seva capacitat de fer bé les coses a la Fundació Jericó”. El paer en cap ha agraït la tasca que realitzen, amb una atenció personalitzada a les persones que utilitzen diàriament les instal·lacions i ha recordat que “darrera de cada cas hi ha un drama personal o una patologia i des de la fundació es vetlla per l’acompanyament d’aquestes persones“.

Per la seva banda, Mossèn Joan Mora, en representació de la Fundació Jericó, ha explicat que des de la gestió “es té especial cura de la dignitat de la persona i es fa l’esforç per acollir-los i poc a poc remuntar-los”.

Entre les persones que s’acullen a l’Hostals Jericó destaquen les derivades del Pla Iglú, la campanya 2014-15 es va obrir el passat 24 de novembre. La nit de diumenge a dilluns fou la de més ocupació des de l’inici de la campanya, amb l’allotjament de 131 persones, 119 del pla iglú.

Cal destacar així mateix que l’Hostal Jericó municipal- servei d’acolliment d’urgència ofereix un servei d’entrepans diaris i se n’ofereixen una mitjana de 150. També se serveixen àpats calents, que en l’actualitat són entre 88 dinars i sopars tots els dies de l’any.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn