Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

10 setembre 2015
Categoria/es: General

LLEIDA DÓNA EL DARRER ADÉU A MN. MARTÍ SANDIUMENGE

Després d’una llarga malaltia la vida de Mossèn Martí Sandiumenge s’ha anat apagant i la seva ànima ja descansa en la Pau del Senyor.

La Catedral estava plena a vesar de familiars, amics i feligresos de les parròquies on ha servit com a diaca i sacerdot. També les autoritats i representants d’entitats a les que Mn. Marí estava molt unit, com la FRATER, l’Hospitalitat de Lourdes i la Comissió pro Canonització del beat Francesc Castelló. Al peu de l’altar el fèretre amb les seves despulles estava cobert pel seu vestit de festa i els evangelis.

L’Eucaristia l’ha presidit Mossèn Ramon Prat concelebrant amb els preveres de l’Església de Lleida. Com a Administrador Diocesà, ha fet presents el bisbe emèrit Mons. Joan Piris, i el bisbe electe, Mons. Salvador Giménez, a través d’unes paraules de recordança del finat que li havien fet arribar.

Era el mateix espai on feia només deu anys Mossèn Martí havia estat ordenat sacerdot pel Bisbe Mons. Francesc Xavier Ciuraneta. Una vocació tardana que havia brollat d’una vida ben empeltada en la fe de Crist i el servei als germans. Senzill, humil i alegre, entre les qualitats del Martí sempre s’hi va distingir el servei als desvalguts.

En el darrer adéu a Mossèn Martí la catedral alenava el seu record entranyable mentre cantàvem amb viva emoció aquells cants que tant expressen la seva devoció a la Mare de Déu: ‘l’Ave de Lourdes’ i ‘Al Cel’.

Mossèn Martí Sandiumenge ja ha assolit la meta del Cel i des d’allí amb Jesús i amb Maria intercedirà per la nostra Església.

 

Ordenació sacerdotal de Mn. martí Sandiumenge, el 18 de setembre de 2005 a la Catedral.

Martí Sandiumenge al port de Siracusa (Sicília) el 28 d’agost de 2004, en un viatge de la parròquia del Carme.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn