Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

23 maig 2015
Categoria/es: General

LLEIDA PORTA LA VERGE BLANCA DE L?ACADÈMIA A TORRECIUDAD

Molts han estat els lleidatans que el dissabte 23 de maig, bé en autocar o vehicles particulars, han pelegrinat al santuari de Torreciudad, per acompanyar una rèplica de la imatge de la Mare de Déu de l’Acadèmia perquè, des d’ara, formi part de la Galeria d’Advocacions Marianes del Santuari. Entre els pelegrins estaven el Dr. Joan Viñas, director de l’Acadèmia Mariana, i membres de la Comissió Gestora.

El bisbe Joan ha presidit l’acte que ha començat a mig matí a l’explanada amb una processó fins al temple, on els pelegrins seguien amb devoció la imatge de la Verge Blanca de l’Acadèmia, seguits dels pelegrins de Martorell que acompanyaven la seva patrona, la Mare de Déu Assumpta, com ho venen fent cada 23 de maig, des de fa 36 anys. El repic de campanes i les marxes interpretades per la Banda Simfònica de Martorell han acompanyat durant el recorregut.

A l’arribat al temple s’ha cantat el Virolai en honor a la Mare de Déu, seguit de la presentació d’ofrenes amb flors, fruites i productes de la terra. El rector de Torreciudad, D. Javier Mora, ha donat la benvinguda als pelegrins i tot seguit en nom de la Comissió Gestora de l’Acadèmia Mariana, s’ha llegit una explicació de la història de l’advocació de la Verge Blanca i de l’Acadèmia Mariana com a pont entre fe i cultura, alhora que s’ha destacat la relació entre el dos bisbats i les advocacions de Maria, resumida amb aquestes paraules: “Dos imágenes, Nuestra Señora de los Ángeles y la Virgen Blanca… pero la Única Madre de Dios y Madre nuestra. Dos personas, San Josemaría Escrivá y Mossèn Josep Maria Escolà, pero con el mismo espíritu de veneración a María. Dos poblaciones, dos Obispados -Barbastro y Lleida- hermanados por una Madre común: María.”

Abans de començar l’Eucaristia, la Banda Simfònica de Martorell ha interpretat diverses peces musicals que han agradat força, a tenor dels aplaudiments dels assistents.

L’Eucaristia presidida pel bisbe Piris, ha estat concelebrada pel Dr. Antoni Pujals, Vicari de la Delegació de l’Opus Dei a Cataluña i per la resta de preveres presents. En l’homilia el bisbe Joan ha animat a que el nostre testimoni de vida evangelitzi, portant Jesús al món, sent llum que es projecti en la vida. I ha dedicat unes paraules a la importància de la comunió eclesial entre els bisbats de Barbastro-Monzón i Lleida.

Després de dinar, l’agrupació folklòrica “Aires monegrinos” de Sariñena (Huesca) ha obsequiat als pelegrins amb el cant i ball d’unes jotes que han estat molt aplaudides.

Els pelegrins que han viatjat en autocar van fer parada a Barbastro per visitar el museu dels màrtirs-beats claretians. Allà, el P. Carlos Latorre explicà com fou el martiri dels 51 claretians que moriren a Barbastro l’estiu de 1936, durant la guerra civil espanyola. En les diferents vitrines es poden llegit les cartes i anotacions que poc abans de morir van escriure els màrtirs acceptant la mort per Crist. A la cripta on reposen els restos mortals dels màrtirs, s’ha resar el Crec en un Déu com a acte de fe. S’aprofità l’avinentesa per recordar que l’altar de la parròquia Sant Antoni Mª Claret, de Lleida, conté relíquies d’aquets màrtirs, que es dipositaren el dia de la inauguració de la nova església. Tot això es reforçà amb la projecció de la pel·lícula “Un Dios prohibido” que relata els fets, i que es va poder veure en l’autocar durant el viatge.

Conxita López Torres

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn