Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

24 juliol 2023
Etiqueta/es: Fanalets, Festa, Sant Jaume

LLEIDA SURT MASSIVAMENT AL CARRER EN LA ROMERIA DE SANT JAUME

Lleida ha sortit massivament al carrer per participar a la romeria dels Fanalets de Sant Jaume, que ha recorregut part de la rambla de Ferran i els carrers Democràcia, Carme, i Major, fins a la seu de la regidoria de Cultura, passant per davant de la capella del Peu del Romeu. La processó, en què s’ha tret la imatge de l’apòstol que presideix la capella de la cantonada dels carrers Cavallers i Major, ha tingut en els nens i nenes que porten els tradicionals fanalets, els principals protagonistes. La Romeria, que enguany estrena la condició de Festa Patrimonial d’Interès Nacional, ha comptat amb la participació dels bastoners, els cavallets, i els capgrossos i els gegants, per davant de les autoritats, encapçalades pel bisbe Salvador. Al davant del Peu del Romeu, la imatge de Sant Jaume hi ha fet parada i, sota els acords del tradicional “Sant Jaume ve de Galícia, sant Jaume ve d’Aragó” s’ha llançat una pluja de pètals de rosa. La processó ha acabat a la plaça del Pati de les Comèdies amb una benedicció del bisbe Salvador als fanalets i als seus portadors.

EL BISBE HA PRESIDIT LA MISSA DELS FANANETS A LA PARRÒQUIA DEL CARME

Abans de la Romeria, s’ha celebrat la missa, presidida pel bisbe, a la parròquia del Carme, concelebrant amb els rectors Mn. Jaume Pons i Mn. Joan Ramon Ezquerra, el consiliari de l’Agrupació dels Pessebristes Mn. Jaume Melcior i Mn. Angel Escales. Hi han assistit la Junta dels Pessebristes encapçalada pel seu president Jordi Curcó, el delegat del Govern José Crespín i una gran representació de regidors de la Paeria.

El Bisbe Salvador s’ha endinsat en la tradició dels Fanalets de Sant Jaume “no tant per augmentar la nostra cultura religiosa, sinó per portar a Crist procurant una vida de servei i d’atenció als altres, curant les seves ferides materials o emocionals.”

La Coral del Carme amb Maria del Carme Valls i algunes veus del petit Cor de la catedral, dirigits per Antoni Miquel i acompanyats a l’orgue pel mestre Lluis Climent han acompanyat la cerimònia que ha acabat amb els Goigs de Sant Jaume i la benedicció dels fanalets que després participarien en la Romeria que ha sortit del davant de l’església.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn