Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

7 octubre 2012
Categoria/es: General

LLIURAMENT DE PREMIS DEL CERTAMEN MARIÀ EN EL 150 ANIVERSARI DE L?ACADÈMIA MARIANA

    

El 150è aniversari de l’Acadèmia Mariana s’ha celebrat amb una edició especial del Certamen Marià, dedicat a la Verge Blanca de l’Acadèmia, patrona de Lleida, amb poemes inspirats en el Magnificat.

Els actes s’han iniciat a l’Oratori de la Verge Blanca amb una concelebració Eucarística presidida pel Bisbe Mons. Joan Piris, amb l’assistència de les autoritats, personalitats representatives de la institució i un nombrós públic. A continuació ha tingut lloc el Certamen Literari en el marc esplèndid del Paranimf modernista, que ha comptat com a mantenidor a l’Alcalde de Lleida Sr. Àngel Ros. El Paer en Cap ha recordat que l’Acadèmia Mariana es va fundar per enaltir la Verge per mitjà de la literatura. També ha subratllat el seu paper de transmissor de l’espiritualitat i valors cristians, i a la vegada d’obertura a la gent i a la cultura del país.

A continuació s’ha procedit al lliurament de premis dels Jocs Florals, únics al món, en honor de la Mare de Déu. El premi del Sr. Bisbe i la Flor Natural del Certamen s’ha concedit a Juan Luís Salinas Sánchez pel sonet que canta el primer vers del Magnificat “La meva ànima magnifica el Senyor”, que porta per Lema “ AMB MARIA”.

També ha estat guardonat el sonet de Rosa Fabregat Solé sobre el desè vers del Magnificat “Omple de béns els pobres, i els rics se’n tornen sense res”, amb el Lema: “EL SENYOR M’IL•LUMINA I EM SALVA”.

L’acte s’ha tancat amb l’actuació de l’Orfeó Lleidatà.

Felicitem de cor a Juan Luís Salinas, molt vinculat a la parròquia del Carme, a Rosa Fabregat, Directora del nostre Cor parroquial, i a tots els guardonats al Certamen.


 

Fotos © Ajuntament i Bisbat Lleida

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn