Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

17 novembre 2014
Categoria/es: General

LLORENÇ DOMINGO: UNA VIDA AL SERVEI DE L?ESGLÉSIA I LA CIUTAT

El Sr. Llorenç Domingo i Farré ha deixat aquest món per anar a la Casa del Pare als noranta-dos anys d’edat. Estretament vinculat a la parròquia del Carme, la seva vida ha estat una experiència en el camí de la fe al servei de l’Església i la Ciutat. Vuit sacerdots han participat en la concelebració eucarística del funeral per la seva ànima. També la Coral del Carme ha volgut acompanyar amb els seus cants com a homenatge al president d’honor de l’Agrupació de Pessebristes.

En l’homilia, Mossèn Joan Mora, rector de la parròquia del Carme, ha fet una emotiva ressenya dels moments més significatius del seu recorregut vital:

"Nascut el 6 de novembre de 1922, a Lleida, cursà els estudis primaris y el batxillerat als Maristes. Des de jove s’implicà totalment en la pastoral de la parròquia de la Mare de Déu del Carme, col•laborant amb Mossèn Arnés. El treball més important va ser l’organització de la Catequesi. En aquell temps s’atenien uns 100 nens per dia i durant tota la setmana.

Després de la guerra civil ja començà a treballar al taller de serralleria i calefacció com a autònom. Continuà essent un gran entusiasta de les activitats que promovia la parròquia del Carme. Va ser aleshores, també amb Mn. Manuel Arnés com a rector, quan s’organitzaren totes les branques d’Acció Catòlica, des dels nens i joves als adults. L’experiència i la competència en que portava aquesta organització al Carme el va portar a ser president a l’Acció Catòlica Diocesana.

No cal dir que des de jove, i abans de contraure matrimoni l’any 1953, sempre l’acompanyà la seva esposa Maria José.

Una activitat unida amb l’Acció Catòlica va ser l’organització de les visites de la Mare de Déu de Fàtima. Entre els anys 1948-49 es promogueren les peregrinacions diocesanes de la imatge de la Mare de Déu per tota la diòcesi.

Promovent una cultura recreativa i formativa, va arribar a ser cofundador de l’Associació dels ex-alumnes Maristes (AEM) i Croats eucarístics.

El senyor Llorenç considerà sempre una oportunitat beneficiosa per la seva vida una malaltia que durà uns tres anys. En part com a conseqüència de tensió que comportava l’organització de les rutes de la Verge de Fàtima per tots pobles de la diòcesi.

Va ser tresorer de Càritas Diocesana i organitzador durat tres anys de la tómbola benèfica que aquesta organització realitzava, com un medi més de recaptació de fons econòmics per a atendre les necessitats dels menys afavorits.

En 1953 inicià l’Agrupació Ilerdense de Pessebristes sota l’animació espiritual de Mn. Jaume Beltran. En ella romangué un quaranta anys, començant com a vicepresident i acabant essent President.

Vetllà per les tasques materials de la Diòcesis: Promogué la restauració de la Capella del Romeu, a la que denominava “ la seva joguina”. Ell mateix forjà les reixes de la arcada i de la porta principal. No cal dir que aportà la seva competència en la restauració de les obres del Carme sempre que se li demanà la seva col•laboració. També treballà en la restauració de l’ermita de Grenyana, desmantellant el Seminari, església de Sant Pau…

Cap a l’any 1962 inicià la Organització de la Cambra de Compensació Bancària, fins que es va dissoldre des de Madrid.

Ens trobem davant d’un gran home, un bon ciutadà i un bon fill de l’Església, podríem dir que a ella i al seu servei, ha entregat la seva vida. El seu goig ha estat el “servir”. Sense fer massa soroll, però desgranant les jornades en un treball competent i profitós.

La capella de l Santíssim, amb el foc de l’Eucaristia anava amalgamant totes les obres del Senyor i la seva confiança i esperança que avui culminen amb el descans en pau en braços del Bon Déu. La seva malaltia l’ha anat purificant per a què la llum de Déu no s’apagui mai. Ara és una llum dels justos que ens il•lumina a tots nosaltres.

La Ciutat i l’Església de Lleida tenen molt que agrair-li i és un moment oportú per a manifestar-li la nostra admiració. La parròquia del Carme en aquest moment es complau en dir-li: ‘moltes gràcies’.”

El funeral ha comptat amb l’assistència de l’alcalde Sr. Àngel Ros, la Junta de l’Agrupació de Pessebristes, amb el seu president Sr. Àngel León, el vicepresident i director dels SSTT de Governació Sr. Jordi Curcó, i el seu consiliari Mn. Vicenç Alfonso, entre d’altres personalitats. També el senyor Bisbe, que participava en la Conferència Episcopal, a través de Mossèn Joan Ramon Ezquerra ha transmès un missatge de condol als seus fills i familiars i de reconeixement a la seva condició d’home de fe al servei de l’Església: "amb constància, mètode, lliurament i esforç el Sr. Llorenç Domingo s’ha forjat un lloc important en la història de la parròquia del Carme, en la de Lleida i en la de l’Església", ha dit Mossèn Joan Ramon.


Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn