Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

17 febrer 2018
Categoria/es: General

MANS UNIDES PROMOU EL SOPAR DE LA FAM AL CARME

La parròquia del Carme ha acollit enguany el tradicional Sopar de la Fam que organitza Mans Unides al voltant de la Jornada anual que se celebra a nivell diocesà. S’ha iniciat amb l’Eucaristia vespertina del primer diumenge de Quaresma coincidint amb el funeral per l’ànima de mossèn Joan Mora. L’ha presidit mosèn Joan Ramon Ezquerra i ha comptat amb la participació de membres de la junta y col·laboradors de l’ONG de l’Església catòlica a Lleida. El bisbe Salvador també s’ha unit al final de la celebració, en el moment en què l’actual presidenta, Rosa Pla, llegia el manifest de la campanya que porta per lema “Compartir és el què importa”.

El Manifest posa en relleu la denuncia de la vulneració del dret humà a l’alimentació per a més de 815 milions de persones que passen fam al món i les causes que ho provoquen, i que aquest dret sigui promogut com a condició indispensable per al compliment dels altres drets humans. A la vegada ha expressat la voluntat de Mans Unides d’impulsar iniciatives de canvi per a un món més just.

Ja al Local parroquial, Rosa Pla ha presentat el video “Plántale cara al hambre. Compartir és lo que importa”, que explicita amb imatges l’objectiu del treball que Mans Unides s’ha proposat per al 2018. Aquest treball se centra en tres qüestions essencials i urgents que poden ajudar a acabar amb la pobresa i la fam al món: afavorir iniciatives que permetin l’accés als aliments per a consum humà, i no per al benefici econòmic; impulsar sistemes de producció mediambientalment sostenibles i plantejar propostes que evitin la pèrdua i el malbaratament d’aliments. La presidenta de Mans Unides també ha presentat un segon video molt didàctic sobre les causes de la fam al món.

En concret, amb la campanya d’enguany es pretén compartir “llavors d’esforç i fruits de perseverança a l’Índia” per impulsar un projecte a la zona del naixement del riu Ramganga, a la zona baixa de l’Himàlaia, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les dones i els joves de 20 pobles d’aquesta zona. Es calcula que el projecte pot beneficiar directament a 5.000 dones. Els diners recollits al Sopar de la Fam i les col·lectes de les parròquies es dedicaran a finançar-lo.

El Sopar de la Fam ha consistit en dues llesques de pa de pagès amb oli i una peça de fruita. Un sopar senzill i lleuger com a sensibilització amb els que no disposen de menjar. El bisbe Salvador va beneir els aliments i va departir animosament amb els presents. També va tenir un record agraït pels mossens traspassats els darrers mesos resant una pregària per la seva ànima i per les vocacions al sacerdoci a la nostra diòcesi.

Mans Unides es l’Associació de l’Església Catòlica a Espanya per a l’ajuda, promoció i desenvolupament del Tercer Món, fundada el 1959 per les dones d’Acció Catòlica amb l’objectiu de respondre a la crida de la FAO de fer front a la necessitat de treballar per trobar solucions al greu problema de la fam al món.

 

 

 

  

 

  

  

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn