Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

25 novembre 2022
Categoria/es: General

MARIA BENEIT HA LLIURAT LA SEVA ÀNIMA A DÉU

Maria Beneit ha lliurat la seva ànima a Déu als 91 anys d’edat. Nascuda a Guissona, estava establerta a Lleida des de ben jove amb el Josep Maria Condal, el seu espòs, amb qui ha compartit seixanta quatre anys de vida matrimonial. La Missa exequial s’ha celebrat a la parròquia del Carme, la seva estimada parròquia a la que ella ha servit amorosament al llarg de la seva vida. L’ha presidit Mn. Jaume Pons concelebrant amb Mn. Joan Ramon Ezquerra, Mn. Adrià Burca i Mn. Lucas Evung.

En l’homilia, Mossèn Jaume ha ressaltat que el designi de Déu és que la nostra terra s’assembli al cel: “Ens sentim il·luminats per aquestes paraules en la mesura  que complim la voluntat del Pare i som feliços fins i tot quan ens acomiadem d’una persona que ens ha estimat. L’amor dura per sempre.”

Al final de la cerimònia, Mossèn Joan Ramon ha dedicat unes paraules d’agraïment a la Maria i el Josep Maria, que han estat un matrimoni exemplar per tot el testimoni que han donat en el diferents àmbits en el quals els hem conegut: amics, botiga, parròquia etc. Ha recordat que en temps de Mn. Jaume Montaña a la parròquia va sorgir una “petita comunitat” que compartia formació i l’amistat i que “els Condal” hi van ser des del primer dia fins al final, quan Mn. Montaña estava malalt. També ha fet memòria de la seva participació activa al grup de Vida Creixent, com a “vigilants de Sant Pere”, catequista, visitadora de malalts a cases particulars i residències, a l’Adoració Eucarística, al Consell de Pastoral… “La Maria vivia intensament la Festa de la Mare de Déu del Carme, venent llibres, ciris, escapularis i demés a l’entrada de l’església; a la processó, preparant les cintes que duien els nens i nenes per acompanyar el tabernacle de la Mare de Déu del Carme: “Sempre a punt i al servei de tots amb un tarannà positiu, alegre, discret. A la Maria no la veurem físicament, però la seva presència continuarà i molt més intensa entre tots nosaltres.” Aquesta és l’esperança!!

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn