Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

4 agost 2022
Categoria/es: General

MARIA DOLORS MESTRE HA LLIURAT LA SEVA ÀNIMA A DÉU

 

La Maria Dolors ha lliurat el seu darrer alè a Déu. Al llarg de la seva malaltia, acceptada i viscuda amb serenor, ha anat deseixint-se de la vida terrenal fins abraçar la celestial. La missa exequial per la seva ànima ha tingut lloc a la parròquia del Carme, on la Maria Dolors havia servit com a catequista i havia participat en moltes activitats, també arxiprestals i diocesanes.

La missa ha estat presidida per Mn. Jaume Pons i cantada per la soprano M. Carme Valls amb temes marians, acompanyada a l’orgue per Maria del Mar Jové. “Encara que ens causa dolor la separació d’una persona estimada, ens causa alegria saber que ella ha viscut com a cristiana plenament, amb alegria fins i tot quan ho passava malament”, ha dit el nostre rector. «Si vivim, vivim per al Senyor, i si morim, morim per al Senyor. Per això, tant si vivim com si morim, som del Senyor.» (Rm 14,7) Les paraules de sant Pau reflecteixen la vida del cristià, i la Dolors ho ha fet amb la família i els nens de la Catequesi, ha dit Mn. Jaume recordant que la Maria Dolors ha viscut tenint com a centre el Senyor, personalment o bé en la persona del germà. “Viure per al Senyor no és una cosa abstracta perquè Jesús ens ha dit que el que fem per als altres ho fem al Senyor, sabent que Déu ens ha estimat primer”, ha afegit.

«Que els vostres cors s’asserenin. Creieu en Déu, creieu també en mi. A casa del meu Pare hi ha lloc per a tots» (Jo 14,1-2) “Déu ja li ha adreçat aquestes paraules a la Dolors. Ella ha participat de la vida fent el bé i també ha participat de la passió i mort de Jesús; i ara, amb plena confiança, podem pensar que Jesús li diu: «Estigues amb mi. Jo soc el camí, la veritat i la vida,” ha dit Mn. Jaume recordant, també, que “el Senyor només ens demana fer coses ordinàries, però que siguin manifestació del nostre amor i servei i qui segueix Jesús confia en la felicitat futura de la glòria.”

Després que l’oficiant aspergís el fèretre amb l’aigua baptismal, Jordi Mestre ha recordat a la seva germana gran com “una persona bona i fidel, que ha tingut bons referents, com els pares i padrins, encara que aquestes virtuts no s’hereten, es treballen dia a dia … Fidel a la família, a les creences i a les amigues. Va fer una bona labor de catequista. Els nens i nenes se l’estimaven molt. Es feia estimar.” També ha explicat el sentit de la composició floral escollida per a il·lustrar el recordatori, amb un text d’Antonio Mestre, el seu tiet: «Les flors tenen una vida breu, intensa, / amb un futur amagat dintre seu, / plenitud de vida, de color, de bellesa. / Després d’aquesta vida, / arriba com una segona vida, / una vida diferent però perdurable… » “La Maria Dolors era una persona delicada. A la Vall d’Aran la salut semblava que reeixia. Li agradava obrir la finestra, veure el paisatge, recollir flors i pintar. La trobarem molt i molt a faltar. Descansa en pau, germana meva!”

Amb el Cant dels Ocells interpretat per M. Carme Valls com a comiat de la cerimònia exequial, i enmig d’una profunda tristesa, donàvem gràcies a Déu per la vida de la Maria Dolors. Déu ens l’havia donat i a Déu ha tornat. Ha estat un àngel a la terra i ara un àngel que ens protegirà des del cel. Catequista a Maristes, va vindre a reforçar la Catequesi del Carme en uns anys difícils, molt difícils, però que esdevindrien meravellosos. Les activitats pastorals i de formació, els pastorets infantils i d’altres representacions teatrals, poesies a Maria el mes de maig, tallers catequètics de pessebres, fanalets i flors per a la processó del Carme, pelegrinatges i excursions…  La Catequesi només era una part de la seva vida, però aquí es canalitzava tota l’essència de la Maria Dolors: bondat, amor, dolcesa, il·lusió… i la joia de viure intensament les promeses del cel. Fins i tot el sofriment dels darrers anys ha estat un doll de fortalesa i d’esperança cristiana.

Maria Dolors, ara el teu cos reposa en pau i la teva ànima ja gaudeix del cim més alt, amb la Mare de Déu a qui tant has estimat. A reveure, amiga!!

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn