Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

12 abril 2022
Categoria/es: General

MISSA CRISMAL A LA CATEDRAL

La Catedral de Lleida s’ha omplert de fidels aquest 12 d’abril, Dimarts Sant, per participar en la Missa Crismal. El Bisbe de Lleida, Salvador Giménez, ha presidit la celebració en la qual ha demanat als fidels "posar sempre els ulls en el Crist" i ser "persones que donen consol als altres". El Bisbe Salvador ha tingut també paraules de record pels capellans que han traspassat el darrer any. També ha fet una crida per la pau a Ucraïna i ha recordat l’acollida de la diòcesi de Lleida als refugiats d’aquest país. Una seixantena de capellans de la diòcesi han participat en la Missa Crismal en la qual han renovat el seu compromís presbiteral.

Com estableix la tradició el Bisbe Salvador ha consagrat el crisma i ha beneit els olis per als catecúmens i per als malalts. Aquest any l’oli ha estat donat per la cooperativa de la Verge de Loreto de Llardecans.

Al matí ha tingut lloc la Jornada Sacerdotal a l’Acadèmia Mariana. La trobada ha començat amb una pregària i a continuació el capellà ucraïnès de la diòcesi, Taras Kogut, ha explicat als mossens presents la situació del seu país, arran de l’atac de Rússia. La jornada ha acabat amb un dinar de germanor.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn