Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

14 setembre 2016
Categoria/es: General

MISSA D?ACCIÓ DE GRÀCIES PEL NOSTRE BISBE FRANCESC XAVIER

La Catedral de Lleida ha acollit el 14 de setembre una missa d’acció de gràcies pel 25è aniversari de l’Ordenació Episcopal del Bisbe Francesc Xavier Ciuraneta, que va ser Bisbe de la nostra Diòcesi de desembre de 1999 a març del 2007.

Per aquest motiu i per donar gràcies pel seu servei a la diòcesi una trentena de preveres de la diòcesi i un grup de fidels s’han reunit en aquesta eucaristia d’acció de gràcies. El bisbe Salvador, que ha presidit la cerimònia, ha donat gràcies "a Nostre Senyor pel nostre bisbe Ciuraneta". Era la festa de l’Exaltació de la Santa Creu, i  en relació a la mateixa, el Bisbe Salvador, ha tingut un record agraït al Bisbe emèrit Ciuraneta, dient que "està malalt, però, d’aquesta manera dóna testimoni de què significa rebaixar-se per la Creu".

Després de l’eucaristia els preveres i fidels assistents s’han fet una fotografia de grup que el mateix Bisbe Salvador, acompanyat d’una representació del Bisbat de Lleida, ha portat al Bisbe Ciuraneta a Palma d’Ebre on resideix. També li han portat un pastís per a celebrar l’aniversari.

El Bisbe Francesc Xavier Ciuraneta nasqué el 12 de març de 1940 a Palma d’Ebre, comarca de la Ribera d’Ebre, província de Tarragona i Bisbat de Tortosa. Fou ordenat prevere el 28 de juny de 1964 a Tortosa. El 12 de juny de 1991 el Sant Pare el nomenà Bisbe de la Diòcesi de Menorca i el 14 de setembre del mateix any va rebre l’ordenació episcopal a la Catedral menorquina.

El 29 d’octubre de 1999, el Sant Pare, Joan Pau II el nomenà Bisbe de la Diòcesi de Lleida, prenent-ne possessió el 19 de desembre del mateix any a la Santa Església Catedral. El dia 8 de març de 2007, el Sant Pare va acceptar la renúncia presentada per Mons. Ciuraneta i des d’aquell moment passà a la categoria de bisbe emèrit de Lleida.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn