Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

4 desembre 2022
Categoria/es: General

MISSA DE LA CASA DE CANTABRIA AL CARME HONORANT LA PATRONA DE LA COMUNITAT

AMB LA PARTICIPACIÓ DE L’ASSOCIACIÓ DE GENT GRAN DE TELEFÒNICA

La Casa de Cantabria ha celebrat com ja és tradició el dia de la Comunitat honorant la Virgen Bien Aparecida, la seva Patrona, amb una eucaristia a la parròquia del Carme. La presidenta de l’entitat Maria Eugenia Fernández ha estat acompanyada pel regidor i diputat Paco Cerdà, la regidora Antonia Maller, i el president de la Federació de Cases i Centres Regionals de Lleida Cosme García i d’altres representants d’entitats de la Federació.

La missa presidida per Mn. Jaume Pons ha comptat també amb la participació de l’Associació de Gent Gran jubilats i simpatitzants de Telefònica per agrair Déu el bé que han rebut i donat durant l’any a la societat amb l’exercici de la seva professió i pregar pels difunts de l’Associació durant aquest any, abans del dinar d’homenatge als que han complert 80 anys. Així ho han anunciat dues representants d’aquesta entitat a la comunitat parroquial que participa en la missa del diumenge amb el grup de Catequesi.

En el segon diumenge d’Advent el rector ha inspirat l’homilia en sant Joan Baptista i la Verge Maria, “dos imants que ens atreuen poderosament: Sant Joan convidant a la conversió, a un canvi de vida per a millorar segons la realitat de cadascú, i la Verge Maria ens diu que podem ser millors”. Mn. Jaume ha animat a tenir confiança il·limitada en la Verge Maria i a demanar-li per la pau al món. També s’ha referit a la petita imatge de la Virgen Bien Aparecida situada damunt de l’altar com a Reina de l’Amor i, parafrasejant el seu himne -«En la cumbre alzaste tu trono de gloria, alza en nuestros pechos un trono de amor»-, ha insistit en que “juntament amb els ‘montañeses’ que porten la seva pàtria i la seva patrona al seu cor, tots ens sentim acollits per la Mare de Déu, que ens porta a tots en el nostre cor.”

Acabada al celebració, Maria Eugenia Fernández ha expressat el seu agraïment als qui havien col·laborat en els actes de la seva festa patronal, emmarcada dins de les Jornades Culturals Inter Centres, també ha demanat a la Virgen Bien Aparecida intercessió pels difunts de l’entitat que presideix, i per familiars, amics i parroquians. A continuació, ha llegit un poema de Pilar Muñoz escrit a Udalla, població situada als peus del Santuari, inspirat en el seu paisatge i la seva gent i dedicat a la festa patronal celebrada a Lleida: “… la Bien Aparecida ha escogido un lugar para amar a Cantabria. Desde lo alto estrella y bandera la cual ha extendido sus brazos en abrazo apretado de niebla de Lleida con su pañueluco rojo a pasear”.

La interpretació “Viento del Norte” pel duet càntabre José Ruiz Castañeda (tenor) i Mirian Jaurena Calderón (piano), enregistrada fa tres anys a la mateixa parròquia del Carme, ha posat un emotiu punt i final evocant musicalment La Montaña.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn