Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

2 abril 2015
Categoria/es: General

MISSA DE LA CENA DEL SENYOR I HORA SANTA

Hem celebrat el Sant Sopar no com un record, sinó per a reviure’l i mirar de sintonitzar amb el cor de Jesús, com ens mostra sant Joan, recolzat al pit de Jesús, establint-se un corrent de sentiments entre els dos. Hem meditat sobre el manament nou, el gest de Jesús de rentar els peus als seus amics abans del Sopar. Aquesta és la consigna que ens dóna a tots els seus seguidors de posar-nos al servei dels altres, i que Jesús concretà durant el Sant Sopar amb el gest de donar-se en el pa i el vi de l’eucaristia.

Així ho han fet els sants, que s’han definit pels seus gestos de donació a l’estil de Jesús: sant Martí de Tours compartint la capa amb un pobre; sant Maximilià Kolbe, donant la vida per un pare de família; el Beat Francesc Castelló, afirmant-se com a catòlic davant del tribunal que el condemnaria a mort…

L’eucaristia, per intimar amb Jesús, l’ordenació sacerdotal, per fer present Jesús al món, i la caritat s’uneixen el Dijous Sant i ens mostren el missatge d’amor de Jesús que ens convida a tenir presents les persones marginades. Que en cada una descobrim que s’hi amaga la carn de Jesús. Que la nostra vida sigui una resposta de servei a l’estil de Jesús, el Mestre i el Salvador. ”Estimem-nos, com Jesús ens estima.”

Després de la lectura dialogada de l’evangeli que han fet uns joves de la parròquia i de les paraules de reflexió de Mossèn Joan sobre la jornada de l’Amor fratern amb que s’obre el primer dia del tridu pasqual, ha continuat la concelebració eucarística que ha culminat amb el trasllat del Santíssim Sagrament en processó fins al sagrari, a la capella del Santíssim. La Coral del Carme, que ha fet l’acompanyament musical de la celebració, ha interpretat cants eucarístics al Senyor.

Posteriorment ens hem unit a l’Hora Santa per acompanyar Jesús en els moments inicials de la seva Passió. Una hora de meditació per agrair el seu sacrifici i aprendre d’Ell.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn