Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

16 agost 2020
Categoria/es: General

MISSA DE L’ASSUMPCIÓ AMB L’ESCENIFICACIÓ DE LA DORMICIÓ DE MARIA

 ELS BOLIVIANS HAN HONORAT LA VIRGEN DE URKUPIÑA, LA SEVA PATRONA

La festa de Maria Assumpta al cel s’ha celebrat al Carme amb una Missa que ha comptat amb la participació especial de dos col·lectius: el grup de la Catequesi i els bolivians que han honorat la seva patrona, la Virgen de Urkupiña, una festa molt celebrada al seu país.

«Anima’t, esforça’t, lluita, confia…, el teu cor està fet per a estimar» ha estat el missatge que Mossèn Jaume ha posat en boca de la Mare de Déu que “des del cel ens somriu a cadascú i ens diu «on estic jo hi has d’estar tu algun dia»” Les nombroses imatges de la patrona de Bolívia “de totes mides, simbolitzant l’adaptació de Maria a nosaltres”, han estat beneïdes pel rector tot demanant “amb insistència i confiança que ens tregui del vall de llàgrimes de la pandèmia”.

Acabada la litúrgia un grup de nens i nenes de la Catequesi han fet una bonica representació de la Dormició de Maria, amb acompanyament musical. Inspirada en sant Joan Damascé, un dels escriptors més antics i populars de l’Església, la narració explica com la Verge Maria va morir d’amor pel gran desig d’anar-se’n a cel on estava el seu Fill estimat. Els apòstols i tota la gent es van aplegar al seu funeral acompanyant el fèretre amb llums i cants de joia. Arribat Tomàs després de l’enterrament, van obrir el sepulcre perquè pogués veure-la i, enlloc del seu cos hi havia una gran quantitat de flors molt boniques: Jesucrist havia ressuscitat a la seva Mare Santíssima i l’havia dut a cel.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn