Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

24 novembre 2019
Categoria/es: General

MISSA D?INICI DE CURS DE LA CATEQUESI

 ACTE DE DESAGRAVI PER LES ESTOVALLES D’ALTAR CREMADES

Amb el curs una mica avançat aquest diumenge hem celebrat a la parròquia del Carme la Missa d’inici de curs de la Catequesi . La celebració també ha tingut una altra motivació especial que consistia en fer un acte de reparació per les estovalles de l’altar cremades.

La celebració ha estat presidida per Mn. Jaume, concelebrant amb Mn. Joan Ramon, i ha dedicat l’homilia a explicar el sentit del bes a l’evangeli, l’altar i la creu que formen part de la litúrgia de la Missa. Besar l’Evangeli és un gest de fe en la presència de Crist que se’ns comunica como la Paraula veritable. El bes a l’altar és un signe de veneració perquè està consagrat i representa Jesucrist. I el bes a la creu, com a signe d’adoració tal i com es fa el Divendres Sant.

Els nens i nenes han besat l’Evangeli i s’han situat al voltant de l’altar tot escoltant les paraules del Mossèn. També han besat l’altar i la creu situada expressament en un angle del presbiteri. Amb aquests tres petons han après el significat d’aquests signes litúrgics.

Ha estat una bonica i pràctica catequesi que s’ha fet extensiva als pares i familiars dels nens i, també, a tota la comunitat parroquial i, a la vegada, un acte de reparació de les estovalles d’altar cremades recentment a Sant Joan i al Carme.

Al final de la celebració tot el grup de la Catequesi s’ha situat als peus del presbiteri per cantar “Jesús amic meu” tot mirant la creu de Jesús “que ens ha estimat primer.”

 

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn