Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

4 gener 2016
Categoria/es: General

MISSA EN SUFRAGI DELS REIS MAGS DIFUNTS

L’església del Carme ha acollit una eucaristia promoguda per l’Associació dels Reis Mags de Lleida, en sufragi del tots els qui han donat vida a Melcior, Gaspar i Baltasar. Aquesta celebració, que es fa cada any el dia abans de la Cavalcada dels Reis, enguany ha estat especialment dedicada al darrer ‘Rei Mag’ recentment traspassat, Enric Castells, fundador de l’Associació de Reis Mags el 1998  i gran promotor de la festa.

Han participat en la celebració representants de l’Associació i i la tinent d’alcalde Sra. Montse Parra, unint-se a l’esposa i familiars de l’Enric Castells, juntament amb la junta directiva i altres membres de l’Associació de Reis Mags. La Coral del Carme dirigida per Rosa Fabregat ha fet l’acompanyament de la cerimònia amb els seus cants.

L’Eucaristia l’ha oficiat Mossèn Joan Ramon Ezquerra, que ha comentat la lectura de l’evangeli (Jo 1,35-42) que narra el seguiment dels primers deixebles de Jesús després de sentir la seva crida: «Veniu i ho veureu». “Els van tenir experiència de Jesús i van ser conseqüents”. Mossèn Joan Ramon ens ha animat a tenir experiència de Jesús a través de la pregària i seguir la seva crida. “Tant de bo que molts trobin els Mags d’Orient o puguem representar-los sent conseqüents com ells van ser.”

Abans d’iniciar-se la Missa, l’actual president de l’Associació, Sr. Jordi Azuara, ha llegit la carta que el mateix dia publicava la premsa de Lleida i que recordava  l’ "homenot" de Lleida i de la seva vida cultural que exercí de Rei Melcior durant vint-i-cinc anys.

“Acabada la intensa època reial, l’any 1998, es constituí l’Associació Cultural deis Reis Mags de Lleida, de la qual no només ha exercit de Secretari vitalici, sino que també ha estat, des de la seva fundació, una autèntica "ànima mater", un treballador infatigable, un organitzador nat, i l’autèntica imatge externa de l’associació.

Ens costarà assumir la manca de la teva presència física; la manca de les teves intervencions, esperades per tots en els actes de l’Associació; les teves iniciatives, sempre adreçades a glossar i enaltir la figura dels Reis Mags davant les modes més modernes; en altres paraules, et trobarem molt a faltar, però sempre ens quedarà el consol que, allà on siguis, amb els teus estimats Pascual i Mingo, segur que ja estareu preparant la Cavalcada de Reis d’aquest any.

Enric, descansa en pau, i pensa que sempre més seràs en el nostre record.”

A continuació, i tal com feia cada any l’Enric Castells, el senyor Azuara ha llegit el nom dels companys de l’Associació ja traspassats, en sufragi dels quals se celebrava l’Eucaristia.

La premsa d’aquests dies també ha recollit altres entranyables records de l’Enric Castells en la seva estreta i continuada vinculació amb la festa dels Reis Mags. 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn