Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

7 gener 2023
Categoria/es: Papa, Bisbat
Etiqueta/es: Benet XVI, Catedral, Funeral

MISSA EN SUFRAGI PEL PAPA EMÈRIT BENET A LA CATEDRAL

El bisbe de Lleida, Salvador Giménez, ha presidit aquest matí la missa en sufragi del papa emèrit Benet XVI a la Catedral de Lleida, on s’ha reunit una bona representació dels sacerdots, membres de vida consagrada i representants de les parròquies i moviments cristians de la diòcesi. En la seva homilia, el bisbe Salvador ha demanat seguir el consell donat pel mateix Benet XVI en el seu testament espiritual, on va demanar “mantenir-se ferms en la fe”.

El prelat ha volgut destacar la darrera frase de Benet XVI abans de morir: “Jesús, t’estimo”. Hi ha volgut veure una mostra de senzillesa d’algú que, davant el moment de deixar la vida terrenal, “s’expressa amb el mateix llenguatge planer que ho podria fer qualsevol de nosaltres, tot i haver estat un home savi i intel·lectualment, un gran pastor”. El bisbe ha posat l’accent també en alguns dels continguts del breu testament espiritual del papa emèrit en què donava “gràcies a Déu, als seus pares, als seus amic i al seu poble”.

A l’Eucaristia d’aquest matí a la Catedral de Lleida s’han llegit les mateixes lectures que en el funeral del passat dia 5 a Sant Pere del Vaticà. El Bisbe ha demanat que preguem per la unitat i la comunió de l’Església, per la que tant va lluitar Benet XVI.

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn