Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

22 juny 2014
Categoria/es: General

MISSA I PROCESSÓ EUCARÍSTICA A LA SEU VELLA

La festa del Corpus ha tingut el seu acte central a la Seu Vella amb l’Eucaristia presidida pel bisbe de Lleida Mons. Joan Piris i concelebrada pels dos vicaris i nombrosos sacerdots. També ha comptat amb una nombrosa representació institucional encapçalada per l’alcalde de Lleida Sr. Àngel Ros. Entre la nombrosa assistència de feligresos de la ciutat de Lleida es distingien molts nens i nenes que durant el temps de Pasqua han fet la Primera Comunió i que, per aquest motiu, han estat convidats particularment pel senyor Bisbe. Durant el res del Credo els arxiprests els han Imposat una creu, “un signe de Jesús, que us estima sempre”.

“Els cristians necessitem manifestar la nostra fe, refermar la nostra esperança i fer créixer la nostra caritat.” Amb aquestes paraules el Bisbe va iniciar l’homilia tot transmetent que el Corpus és una celebració joiosa per comunicar la presència de Crist en l’Eucaristia, i ens va animar a prendre’s-la seriosament, com un aliment extraordinari que ens ajuda a viure amb coherència. “És el Cos i la Sang de Crist. És la lògica de l’Encarnació. No podem separar l’Eucaristia de la vida cristiana. Participar en la taula de Jesús ens ha de fer reforçar el compartir i fer créixer el servei als altres. Nosaltres -ni que siguem molts- som un sol cos. Aquesta és l’Església de Jesús.’ I va acabar amb unes paraules del Papa Francesc en la celebració del Corpus Christi a Sant Joan del Laterà: “A més de la fam física tenim fam de vida, fam d’amor, fam d’eternitat.‘ Aquesta fam només la pot satisfer Jesús: ‘Jo sóc el pa viu baixat del cel. Qui menja d’aquest pa viurà per sempre.’

Després la Missa s’ha iniciat la processó eucarística amb la Custòdia de plata. Des de la basílica ha recorregut el claustre i sortint per la Porta dels Apòstols per l’exterior de la Seu Vella fins a l’esplanada del mirador. Allí s’ha completat l’acte amb la benedicció que el Bisbe ha fet amb el Cos de Crist a tots els assistents i a tota la ciutat.

Aquesta celebració, recuperada a la Seu Vella des de l’any 2004 pel bisbe Mons. Francesc Xavier Ciuraneta, en els darrers anys s’alterna amb la que té lloc a la Catedral. El centre de Lleida ha estat engalanat amb les tradicionals catifes preparades pel Patronat del Corpus i també ha viscut els actes populars protagonitzats pels gegants, els cavallets, el lleó i l’àliga del Corpus, que organitza el Patronat del Corpus, entitat presidida per Enric Figueres i nascuda el 2002 des del Grup Cultural Garrigues.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn