Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

26 juliol 2013
Categoria/es: General

MISSA I ROMERIA DELS FANALETS DE SANT JAUME

La vigília de la Festivitat de Sant Jaume ha tingut lloc l’acte central dels actes organitzats en el seu honor per l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes. A les vuit de la tarda s’ha iniciat al Carme la solemne Missa dels Fanalets, Presidida pel bisbe Mons. Joan Piris, concelebrant amb Mn. Joan Mora, Mn, Joan Ramon Ezquerra i Mn. Martí Sandiumenge. El Cor del Carme, ha acompanyat amb els cants amb l’acompanyament musical del Mestre Lluis Climent a l’orgue. Hi han participat una àmplia representació de regidors i regidores de la Paeria i d’altres autoritats i de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, l’entitat que organitza la Festa.

El Bisbe s’ha referit a les arrels cristianes de Lleida que es fonamenten, segons la tradició, amb l’arribada de sant Jaume a la nostra ciutat. Però ha volgut subratllar el missatge de senzillesa i servei que l’apòstol màrtir ens ha deixat, tot un model per a nosaltres. En aquest sentit ens ha animat a viure amb coherència la nostra vida cristiana tenint sant Jaume com a referent, desvivint-nos dia a dia al servei dels altres per amor a Crist.

La Romeria ha sortit de la Rambla Ferran amb la imatge de Sant Jaume precedida pels Gegants, el Ball de Bastons, el penó de sant Jaume i les pubilles i la banda municipal. Al seguici s’hi ha incorporat el Sr. Alcalde, el Sr. Bisbe, acompanyat per Mn. Joan Ramon Ezquerra, els regidors i autoritats i la Junta de Pessebristes. També els nens amb els seus fanalets encesos i nombrosos lleidatans que han acudit a la cita de la tradició lleidatana més ancestral.

Tot avançant per l’Eix i amb una parada al Peu del Romeu, el seguici ha arribat al Pati de les Comèdies. El ball dels gegants i la benedicció del Bisbe han posat punt i final al 404è romiatge documentat de la nostra ciutat. Felicitats a l’Agrupació de Pessebristes que any rere any posen el seu entusiasme i creativitat al servei de la ciutat, fent que la celebració festiva de l’origen de la nostra fe arreli al cor dels lleidatans.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn