Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

28 juliol 2012
Categoria/es: General

MISSA I ROMERIA DELS FANALETS DE SANT JAUME

Lleida ha viscut una nova edició de la tradicional festa dels Fanalets de Sant Jaume. A les 8 del vespre l’església del Carme ha acollit la Missa dels Fanalets, que ha estat presidida per Mons. Joan Piris, bisbe de Lleida, concelebrant amb Mn. Vicenç Alonso, consiliari dels Pessebristes; Mn. Joan Mora, rector, i Mn. Martí Sandiumenge. L’Alcalde Sr. Àngel Ros, nombroses autoritats i la Junta dels Pessebristes han participat en la celebració, que ha estat solemnitzada pel Cor del Carme amb l’acompanyament musical del Mestre Lluis Climent a l’orgue.

La necessitat d’alimentar el do de la fe que hem rebut i l’exercici del servei generós que ha de comportar ha estat el nucli de les paraules que el Sr. Bisbe ha adreçat en l’homilia. Acabada la celebració el Sr. Bisbe ha beneit els fanalets dels nens i nenes i s’han cantat els Goigs a Sant Jaume, en una edició commemorativa del 50è aniversari de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes.

La Romeria ha sortit de la Rambla Ferran, amb la imatge de Sant Jaume precedida pels Gegants que duien una fanals nous, creació original de José Antonio Ferrer. Nombrosos lleidatans han acudit a la cita d’aquesta tradició exclusiva que celebra la ciutat de Lleida, portant fanals molts d’ells elaborats artesanalment. La seva llum es va intensificant conforme avança la nit omplint de color tot l’itinerari dels carrers de l’Eix fins al Pati de les Comèdies. El Ball de Bastons i dels gegants –del rei Jaume i la reina Elionor-, i la música de la Banda Municipal posen punt i final al romiatge.

A continuació, la Sala Alfred Perenya de l’IMAC ha acollit el lliurament de premis del Concurs de Fanalets que, enguany, ha batut un rècord de participació i de qualitat.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn