Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

24 juny 2013
Categoria/es: General

MISSA I SOPAR DE FI DE CURS AL CARME

Tot anticipant la vigília de Sant Joan, la comunitat de les parròquies de la Unitat Pastoral, Sant Joan i la Mare de Déu del Carme ens hem reunit voltant de l’altar per donar gràcies a Déu pel curs d’activitats pastorals que ja s’acaba i per celebrar el sant dels nostres mossens, Mn. Joan i Mn. Joan Ramon. La festa de Sant Joan ens obre les portes de l’estiu, un temps que ens convida a asserenar el ritme de la nostra vida, amb més espai per al descans del cos i per a la vida de l’esperit.

La Missa ha estat presidida per Mn. Joan, que concelebrava amb Mn. Joan Ramon. El Cor del Carme ha animat amb els cants i els diferents grups de les parròquies han participat en la litúrgia. Tot seguint el fil de la narració evangèlica del dia, Mossèn Joan ha donat resposta a la pregunta formulada per Jesús als seus deixebles “Qui dieu vosaltres que sóc? Ens ha dit que la resposta que més li agrada és la de “el Bon Pastor”. Com a Bon Pastor, Jesús ens guia, ens guarda i té cura de nosaltres amb tendresa i carícies d’amor, en referència a les paraules del papa Francesc. Com a cireneu, Jesús ens acompanya en tots els moments de la nostra vida i ens ajuda a portar la nostra creu. Seguint les seves petjades ens deixem estimar per Ell i estenem el seu amor als germans. Mossèn Joan també ha tingut paraules d’agraïment sincer per a tots els col•laboradors de les parròquies, en tots els camps, i en concret el de l’ajuda als més necessitats a través de Jericó. “Hem d’atendre’ls bé perquè són ells els qui ens acolliran a l’altra vida”.

Després d’una “taula de l’eucaristia” pausada, tal com la celebració requeria, ens ha convidat al sopar que esperava al Local parroquial preparat per alguns dels voluntaris del Menjador social. A la “taula del menjar” ens han acompanyat Mn. Josep Anton Jové, Vicari de pastoral, Mn. Joan Jové, Rector de la parròquia del Sant Salvador de Pardinyes, els frares Pare Mariano i Pare Jordi del Santuari de Sant Antoni de Pàdua, Mn. Adrià Burca i el P. Daniel Simon. Les senyores del Rober litúrgic de la parròquia han presentat el treball d’una ‘manteleria’ brodada feta amb molta il•lusió per oferir-la com a donatiu per a Jericó. Properament es posaran a la venda les tires de números que permetran participar en un sorteig al voltant de les Festes del Carme, a fi de recaptar fons d’ajuda social parroquial.

La celebració d’aquest final de curs ha comptat amb unes paraules de Mn. Joan reiterant el seu agraïment a tots els presents i a les moltes persones a les quals no els hi havia estat possible assistir; i d’una manera especial als voluntaris del menjador social que havien preparat el sopar, particularment a José España com a veritable artífex de la cuina que permet preparar uns seixanta dinars quatre dies a la setmana per a persones necessitades. Mn. Joan i Mn. Joan Ramon han rebut un obsequi amb motiu de la seva onomàstica en un sopar que ha estat excel•lent pel menú que ens han servit amb una gran delicadesa i professionalitat, per l’ambient de germanor entre tots els assistents, i per la música del Cor africà de la parròquia i la ballada final de sardanes del grup d’immigrants del Carme.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn