Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

13 desembre 2019
Categoria/es: General

MISSA INTER CENTROS REGIONALES A SANT JOAN

I ESCENIFICACIÓ DE L’ESCAPULARI DEL CARME

Per tercer any consecutiu l’església de Sant Joan Baptista ha acollit la celebració eucarística conjunta de la Federació de Cases i Centres Regionals de Lleida el dia de Santa Llúcia, tot solemnitzant l’inici del Cicle de Nadal.

Les imatges de la Virgen del Pilar, la Virgen del Rocío, la Virgen de la Bienaparecida, la Virgen de Guadalupe, santa Teresa de Jesús i sant Jaume apòstol, patrons de les Cases i Centres regionals s’han situat a l’altar lateral del Pilar juntament amb la Mare de Déu del Carme, honorada especialment en la celebració d’enguany.

El president de la Federació Cosme García ha explicat el sentit de la celebració religiosa, dedicada a Mossèn Joan Mora, amb aquests col·lectius posant en valor tot allò que els uneix entre sí i amb la ciutat i ha agraït la fraternitat que s’ha anat consolidant durant els anys de vida de la Federació. Tot seguit el grup de la Catequesi del Carme ha fet una escenificació de la tradició de l’Escapulari del Carme, escrita i presentada per Mn. Jaume, que donava sentit a l’advocació escollida enguany.

El Bisbe Salvador ha presidit la Missa concelebrant amb Mn. Joan Ramon Ezquerra, Mn. Jaume Pons, rectors de la parròquia i el P. Joaquim Recasens, assessor religiós de la Federació. Els grups amigos del Compás, de la Casa de Andalucía; Raíces de Za-Hu-Te; Nacencia, de la Casa de Extremadura; i Cengallei, del Centro Galego, han posat música i sentiment a la celebració molt ben preparada i viscuda pels diferents centres i cases regionals en el 37è aniversari de la Federació que els aplega.

El bisbe s’ha referit a l’homilia a les advocacions arrelades al cor de la gent i particularment a les que representen la Mare de Déu, que és única. I li ha demanat que sigui Ella qui ens ajudi a sentir, actuar i parlar per preparar bé el Naixement del Senyor, que arriba amb el poder de la bondat i el servei: “Cuando el Señor llegue nos encuentre preparados, sintiéndonos hermanos, y que sepamos unir lo bueno que tenemos en el corazón.”

La celebració ha comptat amb la participació dels regidors Paco Cerdà i Xavier Palau, donant suport institucional amb la seva presència.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn