Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

12 juny 2016
Categoria/es: General

MISSA MAJOR DEL BARRI NOGUEROLA-ESTACIÓ-SEGRE

 

Amb l’arribada del mes de juny el nostre barri celebra la Festa Major. Enguany l’Associació de Veïns del Noguerola-Estació-Segre ha fet un homenatge pòstum a Enric Castells. Un dels actes centrals ha estat la Missa Major a la parròquia del Carme, concelebrada per Mossèn Joan Mora i Mossèn Joan Ramon Ezquerra, amb l’acompanyament musical de la Coral del Carme dirigida per Rosa Fabregat.

Fent un gest de proximitat amb la Junta de l’Associació de Veïns i els polítics que hi han assistit, Mossèn Joan ha fet un gran esforç per fer-se present a l’eucaristia i s’ha sentit molt alegre de poder compartir la festa. A través de l’homilia ha transmès el missatge de la Paraula de Déu a tots els feligresos. 

“Quan venim a l’església ens hem de plantejar què ens diu el Senyor. A l’escola de l’evangeli el Senyor sempre ens vol donar una lliçó. Avui és la resurrecció del fill de Naïm. ‘Aixeca’t, jove. Torna a la vida.’ Déu és el Senyor de la vida. Ens ha portat al món perquè visquem la vida en plenitud, des del si matern fins que acluquem els ulls. La vida l’hem de cuidar.”

També s’ha referit al sofriment de tantes persones, patiments físics o morals, del qui té una vida fràgil, sense feina, sense sentir-se útil, les addiccions que van minvant la vida… “Jo també he tingut la meva pròpia experiència que més que de sofriment ha estat de reanimació”. I ens ha animat a “acceptar el dolor amb esperança. Algunes vegades ho farà el Senyor; altres vegades ho farem nosaltres. Tots necessitem una mà amiga per compartir la pena. Que el crit de l’evangeli sigui un crit a la vida.”

Aquest missatge l’ha aplicat a la Festa del Barri, perquè “sigui també un crit a la vida, especialment en la integració multicultural, tan necessària en la nostra societat canviant, i tan difícil d’aconseguir.” Per això ha demanat que “tots hi hem de posar l’esforç personal en el camp concret de la integració, perquè tots siguem actius, protagonistes d’un nou món on tots siguem família.”

Finalment, ha adreçat unes paraules a l’Ares i la Carla, en el dia de la seva Primera Comunió: “penseu que a partir d’avui ja us considerem grans per participar en la taula de l’Eucaristia, el Sagrament de la vida que ens fa amics de Jesús.” I adreçant-se novament a tots els feligresos ha expressat un gran desig: “Tant de bo que aquesta taula de l’Eucaristia ens faci més forts en la vida de Jesús i en la nostra comunitat.” 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn