Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

16 juliol 2012
Categoria/es: General

MISSA SOLEMNE I PROCESSÓ EN LA VIGÍLIA DE LA FESTA DEL CARME

  

En la vigília de la festa en la vigília de la seva festa, després de la Missa solemne presidida pel Bisbe Mons. Joan Piris i concelebrada per divuit sacerdots. Per ser diumenge, el senyor Bisbe ha centrat la predicació en el missatge de la Paraula de Déu proclamada relacionant-la amb el tema de la novena “Ave Maria, mare nostra”.

Tots els cristians estem cridats a anunciar l’evangeli amb la paraula i l’obra. El baptisme ens hi capacita, malgrat les nostres febleses. Com a mare de Jesús, Maria és mare de l’Església, la nova Eva, tipus i primícia de la nova humanitat redimida. Sempre hem de tenir Maria com a model i guia i, com diu Sant Bernat a propòsit de l’enviament de l’arcàngel Gabriel a Maria, “si t’alcen els vents de les temptacions, … tribulacions …, en els perills, angoixes, dubtes, … mira l’estrella, invoca Maria.”

En el moment de l’ofertori, el Bisbe ha fet la imposició de l’Escapulari del Carme als nens i nenes que enguany han fet la Primera Comunió, mentre la Coral del Carme, acompanyada a l’orgue pel mestre Lluis Climent i un quartet de vent de la Banda Municipal interpretaven la “Salve marinera”.

Acabada la celebració eucarística, la Mare de Déu del Carme Pelegrina ha sortit en processó. Anava acompanyada dels nens i nenes de Comunió ponrtant les cintes del tabernacle, el Bisbe Joan Piris i els sacerdots, i un ampli elenc d’autoritats institucionals que també havien participat en l’Eucaristia: en representació del Paer en Cap la tinent d’alcalde Sra. Montse Parra i regidors de l’Ajuntament; el vicepresident de la Diputació provincial Sr. Miquel Padilla, i el Sr. Jordi Boixadera Delegat de Joventut de la Generalitat. També hi ha participat l’Associació de Veins del Barri Noguerola, i el Sr. Cosme García, President de la Federació de Cases i Centres Regionals.

El seguici estava presidit per la creu que portaven els escolans, i anava precedit pels Gegants de l’Agrupació Cultural Garrigues i Patronat del Corpus. També s’han unit a la comitiva nombrosos feligresos de les comunitats de la nostra Unitat Pastoral, amb la participació de llatinoamericans, romanesos catòlics i ortodoxos, i africans, i el Sr. Lluís Maria Pujol que duia la bandera de la Confraria de la Parròquia del Carme. Tots acompanyant la Mare de Déu del Carme al seu pas pels carrers de la demarcació parroquial amb el tabernacle cedit per l’Agrupació de Pessebristes, i al so de la música interpretada per la Banda de tambors i cornetes de la Cofradía del Cristo de la Agonía de la Casa de Andalucía.

El pati de Lourdes del Col•legi de la Sagrada Família, tan unit a la parròquia i a la processó tradicional del Carme, ha acollit els cants de lloança i l’ofrena de floral a la Mare de Déu. Després del toc de la•”tuaca”•(la campana ortodoxa) feta pels ortodoxos, Mn. Joan Mora com a rector del Carme ha fet una profunda i sentida pregària a la Mare de Déu presentant-li les realitats i necessitats més significatives de la parròquia. La Coral del Carme dirigida per la Sra. Rosa Fabregat ha cantat una Salve a la Mare de Déu, acompanyada per un quartet de vent de la Banda Municipal integrat per Anna Moles, Pere Ishanda, Margarita Sorolla i Jordi Mayor.

Seguidament han fet l’ofrena el Sr. Bisbe, com a representant de la societat eclesial, i la Regidora de Cultura, en representació de la societat civil; i l’Associació del Barri Noguerola. Finalment els infants i joves de la parròquia han interpretat un cant a la Mare de Déu del Carme, dirigit per Doly acompanyada a la guitarra per Wilson, i han ofrenat a la Mare de Déu flors de paper realitzades a l’Esplai del Carme sota el mestratge d’Arelis.

La Processó ha retornat a l’església del Carme i ha acabat amb el res de la Salve a la Mare de Déu.

Homilia Mons. Joan Piris "Ave Maria, mare nostra" from parroquiacarme on Vimeo.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn