Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

15 febrer 2015
Categoria/es: General

MISSATGE DE QUARESMA PER ALS MEMBRES DE LES NOSTRES COMUNITATS

Parròquies de Sant Joan i la Mare de Déu del Carme

Amics,

Aquesta setmana, amb el Dimecres de Cendra, iniciem la Quaresma. La Quaresma és un temps de renovació per a l’Església, per a les comunitats i per a cada creient. Però sobretot és un «temps de gràcia» (2Co 6,2). Necessitem sentir en aquesta Quaresma el crit dels profetes que aixequen la seva veu i ens desperten de la nostra indiferència i de la nostra actitud de tancar-nos en nosaltres mateixos.

El Papa Francesc ens marca l’itinerari quaresmal proposant-nos dues consignes bíbliques:

1. «Enfortiu els vostres cors» (St 5,8)

 • En primer lloc, podem pregar en la comunió de l’Església terrenal i celestial. No oblidem la força de l’oració de tantes persones. La iniciativa 24 hores per al Senyor, que desitjo que se celebri a tota l’Església, en els dies 13 i 14 de març, és expressió d’aquesta necessitat de l’oració. A la nostra diòcesi seran els dies 11 i 12,  a la Parròquia del Sant Pere.
 • El cristià és aquell que permet que Déu el revesteixi de la seva bondat i misericòrdia; això és, de Crist, per arribar a ser com Ell.
 • Això succeeix quan escoltem la Paraula de Déu i quan rebem els sagraments, i en particular,  l’Eucaristia.
 • ¿No creus que pot ser una bona ocasió per tornar a obrir la Bíblia i dedicar tots els dies uns 10 minuts a la lectura?
 • ¿No creus que l’Eucaristia del diumenge ha de ser una trobada vivificadora de les nostres vides i de les nostres comunitats?

2. «On és el teu germà?" (Gn 4,9) «Si un membre pateix, tots pateixen amb ell» (1 Co 12,26)

 • Dues preguntes que interroguen la nostra vida. Ens refugiem en un amor universal que es compromet amb els que estan lluny en el món, però oblidem el Llàtzer assegut davant la seva pròpia porta tancada. (cf. Lc 16,19-31).
 • Podem ajudar amb gestos de caritat, arribant tant a les persones properes com a les llunyanes. La Quaresma és un temps propici per mostrar interès per l’altre, amb un signe concret, encara que sigui petit.

La nostra parròquia us convida a sumar-vos a Jericó, el projecte que vol apropar-se a les persones desprotegides i excloses de la nostra ciutat amb la consigna: "un menjar … un llit … i un acompanyament" per als que no en tenen. Al carrer Tallada 33, tenim aquesta "illa de la solidaritat", amb el Menjador Jericó (140 àpats diaris), l’Hostal Jericó (135 persones hi dormen en aquests dies) i unes sales per acompanyar les persones ateses en el procés d’inclusió i integració en tots els aspectes.

Tant de bo aquest temps de Quaresma es visqui com un camí de formació del cor…: "Senyor,  feu el nostre cor semblant al vostre". (Súplica de les Lletanies al Sagrat Cor de Jesús).

Quaresma, temps de Despertar

¿Què puc fer aquesta Quaresma?

Us oferim tres exercicis concrets:

 1. Llegir cada dia la Bíblia uns 10 minuts.
 2. Eucaristia dominical: L’acte més important de la setmana.
 3. Un gest concret d’ajuda al germà necessitat.
  • Pots col·laborar, entre altres, en la campanya de Jericó: "Un plat … un llit … i un acompanyament" "per a totes les persones de Lleida que estan desprotegides o viuen una situació de marginació o exclusió".
  • Pots oferir-te com a voluntari en algun aspecte.
  • Pots fer un donatiu, personalment, o a través de Banc: Compte  ES76  0081  0455  9500  0150  7653

Mossèn Joan Mora, Rector

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn