Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

18 agost 2017
Categoria/es: General

MOR MOSSÈN JOSEP MARTÍ CRISTÒFOL

Mossèn Josep Martí Cristòfol, canonge de la Catedral de Lleida, ha mort aquest matí a l’edat de 89 anys. 

Mossèn Martí Cristòfol va néixer a Almenar l’any 1928 i es va ordenar sacerdot l’any 1954. Va cursar els seus estudis eclesiàstics al Seminari de Lleida i a la Universitat Pontifícia Gregoriana de Roma, on es va llicenciar i doctorar en Filosofia i Teologia. Va ser ordenat prevere, al Col·legi Espanyol a Roma, de mans del Cardenal Cicognani, al servei de la nostra Església de Lleida.

El 1954 va ser destinat a la parròquia de Sant Josep i Sant Martí de Lleida, compaginant aquest servei com a professor de Filosofia al Seminari de Lleida. També es dedicà a la cura pastoral de les parròquies de Torres de Segre i de Castellò de Farfanya, ocupant alhora el càrrec de Delegat Episcopal de la Zona Cinca-Garrigues durant tres anys. L’any 1986 va ser nomenat Canonge de la Santa Església Catedral de Lleida i al 1988 Rector de la parròquia de Sant Pere, a Lleida.

Fou Consiliari Diocesà de l’Apostolat de la Lectura; Membre del Consell Tècnic i professor estable de lInstitut Superior de Ciències Religioses (IREL) de Lleida. També fou director Adjunt i més tard Director, de la Unió Eucarística Reparadora (UNER) de Lleida; Membre del Consell Presbiteral i del Col·legi de Consultors. Adscrit a la Unitat Pastoral Carme- Sant Joan i Sant Pere; als darrers temps col·laborava en tot el que calgués a la Catedral de Lleida i a la Diòcesi.

Les exèquies se celebraran demà dissabte 19 d’agost a les 17.00 hores a la Catedral de Lleida.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn