Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

23 març 2021
Categoria/es: General

MOSSÈN JOAN GRAU JA DESCANSA EN LA PAU DE DÉU

El diumenge 21 de març ha tornat a la casa del Pare mossèn Joan Grau Bañeres a l’edat de 96 anys. Fill d’Antonia i de José, va néixer a Alguaire el 2 de febrer de 1925. Va ser batejat 19 dies després, i confirmat al seu poble natal el 16 de juny de 1940. El 1939 va ingressar en el Seminari Conciliar de Lleida, realitzant els estudis eclesiàstics fina a l’any 1950. El 29 de juny d’aquest mateix any va ser ordenat a la Capella Major del Seminari pel Bisbe Aurelio del Pino.

En iniciar el seu ministeri sacerdotal, va ser nomenat ecònom de la parròquia de Santa Cecília de Senet, i encarregat de les parròquies d’Aneto, Estel i Forcat fins l’any 1955. Aquest any va passar a ser capellà auxiliar de l’Hospital Provincial Santa Maria fins l’any 1964. Després va estar sis mesos a la parròquia de l’Assumpció de Castelló de Farfanya per passar a la de Sant Antolí d’Aitona fins l’any 1969. Tot seguit va ser destinat com a ecònom a la parròquia de l’Assumpció de Vilanova de la Barca durant 21 anys, durant els quals, també va exercir el seu ministeri a les parròquies dels pobles de Corbins, Torrelameu i Alcoletge. Entre el 1990 i el 1995 va ser membre del grup de preveres de la parròquia de Santa Maria Magdalena de Lleida.

Des del 18 de setembre de 2007 fins al 2012 estigué adscrit a les parròquies de la Unitat Pastoral formada per les parròquies de la Mare de Déu del Carme, Sant Joan Baptista i Sant Pere de Lleida. Sempre mostrà un gran amor a Jesús i els sagraments, així com una admirable força de voluntat per sobreposar-se a les seves dificultats.

Mn. Joan Grau va morir el dia 21 de març de 2021, als 96 anys d’edat i 71 de sacerdoci, residint a la Casa Sacerdotal de Lleida, per descansar en la Pau del Senyor gaudint de la seva Glòria eterna. Al cel sigui.

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn