Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

6 març 2015
Categoria/es: General

MOSSÈN JOAN, GUARDONAT LLEIDATÀ EXEMPLAR PER LA JCI

La IV edició dels Premis Lleidatans que convoca la JCI de Lleida ha celebrat la Gala al Palau de Congressos – la Llotja amb la distinció a persones i entitats que han contribuït a millorar la societat en diferents àmbits.

Mossèn Joan Mora ha rebut el reconeixement ‘Lleidatà exemplar’ per l’esforç de restauració dels temples del Carme, Sant Joan i San Pere, per la seva obra pastoral i social d’acolliment i promoció dels immigrants, els vincles amb altres confessions religioses i l’atenció als desfavorits que pateixen l’exclusió social.

Mossèn Joan ha adreçat unes paraules als assistents a la cerimònia qualificant el guardó de “gran per a mi i tan lluny de la meva tasca diària, tan desproporcionat amb els meus desigs i fins hi tot tant contradictori amb la dita de l’evangeli que la mà dreta no sàpiga el que fa l’esquerra.” A la vegada ha expressat que entenia que no s’honorava tant la seva persona sinó “l’obra, i per tant a les persones que acompanyen la nostra obra. Em sento avui aquí representant de tantes i tantes persones que fan diàriament aquesta tasca d’una manera anònima , desapercebuda i sense aparents èxits mediàtics.” També ha agraït la distinció feta pel col·lectiu jove de la JCI a qui s’ha ofert com a amic i, finalment, ha expressat el seu agraïment al col·lectiu de voluntaris de Jericó i de la Immigració, als feligresos de les parròquies del Carme i Sant Joan, a l’Església de Lleida i a les Administracions locals, especialment la Paeria, amb el desig de que “aquest guardó m’estimuli a seguir els anys que em resten per servir millor a la nostra ciutat i a l’Església de Lleida, obrint ponts de diàleg i de bona convivència.”

En la categoria d’Empresa i territori s’ha fet el reconeixement a Torrons Vicens d’Agramunt, per la tradició –ja mil·lenària- que uneix qualitat i innovació; l’Entitat social Associació de Diabètics de Lleida, per la seva atenció a les persones que tenen aquesta patologia; com a Jove emprenedor ha estat premiat Isidre Alférez, per l’aplicació dels equips de biomassa en diferents entorns; el premi Valors en l’Esport a recaigut en ICG Lleida Llista Blava; com a Grup de Recerca i investigació la distinció ha recaigut en Nutren-Nutrigenomics UdL (Institut de recerca Biomèdica de Lleida) per atansar el coneixement sobre el control nutricional de l’envelliment al sector productiu. Finalment, s’ha concedit un accèssit als Castellers de Lleida en el seu 20è aniversari.

Els guardonats han rebut de mans dels seus homòlegs de la tercera edició Premis Lleidatans 2014 una obra del projecte “Ex-libris” de l’artista Josep Maria Alarcón on s’articulen conceptes històrics, humanístics i culturals sobre la transmissió del coneixement amb un llenguatge plàstic proper a l’informalisme gestual i l’abstracció lírica.

La Jove Cambra Internacional és una associació no governamental centenària on joves de tot el món entre 18 i 40 anys aprenen a assumir responsabilitats i a desenvolupar habilitats directives emprenent projectes que puguin millorar l’entorn i fer un món millor. Busquen la formació a través de l’acció i l’acció per a millorar l’entorn. Formen part de la Federació Mundial de Joves Líders i Emprenedors, amb presència a més de 50 països. En el marc d’aquesta gala la JCI de Lleida ha celebrat els seus 45 anys de vida a la nostra ciutat.

La presidenta de l’associació, Ester Martínez i la presidenta del Senat JCI Lleida, Blanca Torres, han presentat un video commemoratiu de l’efemèride, amb les persones que han passat per la Jove Cambra des de la seva fundació, el 1971, fent homenatge als seus fundadors. També han intervingut l’exalcalde Antoni Siurana en nom de tots els presidents de l’entitat i Magi Senserrich, president de JCI de Catalunya, el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa, el delegat de la Generalitat Ramon Farré i, finalment, ha tancat l’acte el director de Programa dels IV Premis Lleidatans, Isaac Martínez. A continuació ha tingut lloc un sopar de gala i un concert del grup Lleidatà Lexu’s.

Un grup molt nombrós de voluntaris de Jericó i feligresos de les parròquies ens hem fet presents a la Llotja per acompanyar a Mossèn Joan en aquest acte tan significatiu que posa en relleu com la seva tasca perseverant, abnegada i silenciosa d’alleugerir la creu que porta el germà, amb la confiança i l’esperança posada sempre en Déu, va calant fons en la societat lleidatana. 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn