Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

10 juny 2015
Categoria/es: General

MOSSÈN JOAN REB L?HOMENATGE DEL BARRI

El rector de la Parròquia del Carme, mossèn Joan Mora, ha rebut un sentit homenatge dels veïns del barri Noguerola, Estació i Avinguda del Segre, especialment pel seu vessant humà i solidari. L’homenatge s’ha realitat després de la lectura del pregó de les festes del barri, que s’ha fet aquest darrer divendres, 5 de juny, a l’Auditori Municipal per part del director del diari Segre Joan Cal.

El paer en cap, Àngel Ros, ha subratllat el treball de mossèn Joan i “la gran sort de poder disposar d’ell quan se li va encomanar l’atenció a les persones més desvalgudes amb l’HOSTAL JERICÓ”, ja que, a més d’atendre les seves necessitats bàsiques, també es fa amb humanisme cristià a través de JERICÓ.

El diumenge s’ha celebrat la Missa Major a la parròquia del Carme. Amb la Junta de l’AA.VV. del barri Noguerola, l’Estació i Segre, hi han assistit el Sr. Josep Maria Forné, director territorial de Benestar Social i Família; la Sra. Dolors Arderiu, Regidora Delegada de Participació Ciutadana, Gent Gran i Voluntariat Sènior; i Bea Obis. La Coral del Carme dirigida per la Sra. Rosa Fabregat ha acompanyat la cerimònia amb els seus cants.

Coincidint amb la solemnitat del Corpus Christi, el rector de la parròquia que presidia l’Eucaristia, en l’homilia s’ha referit a la realitat del Corpus com el signe de la presència viva de Jesús que vol compartir la seva vida amb nosaltres i ens dóna la força per refer-nos de les dificultats i el desànim. “I avui ens preguntem, valorem Déu que vol entrar en la nostra vida i no li donem espai? Donem prou importància al pa compartit i la sang que suposa una entrega d’amor? Pa i vi compartit, aquesta és la nostra realitat.”

A continuació Mossèn Joan s’ha referit a la nostra condició de cristians: “El Cos de Crist som nosaltres, cadascú una peça fonamental que ha de fer la seva funció perquè funcioni bé. L’Església avui ens fa pensar en Càritas, en els germans que més pateixen. Tots estem cridats i tenim dret a la taula de la creació. Hem de fer el possible perquè tota persona sigui tractada amb dignitat, amb la nostra entrega i donació.”

També ha tingut unes paraules elogioses per al barri: “Quina sensibilitat tenim al nostre barri perquè hi hagi una distribució social de les riqueses per ajudar a la integració, però el jou és molt gran, el poder econòmic domina molt i cadascú ha de fer allò que pugui, i el Senyor farà el que falta”, en referència a la multiplicació dels pans. I ha ressaltat especialment “que no quedi fora la franja de l’exclusió.” Ha explicat l’alegria i la riquesa que li proporciona el treball pastoral amb tantes cultures i religions i el seu objectiu de fer possible “que tots siguin agents actius de l’evangelització, cadascú aportant la seva força, la seva resposta personal, arribant així a ser el Poble de Déu veritable, tots germans perquè la societat sigui més humana i més cristiana.”

Ha acabat agraint que la Missa Major s’inclogui en el programa de les festes del barri així com l’homenatge que ha rebut personificant l’acció pastoral i caritativa que fa a través de la parròquia.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn