Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

28 juliol 2015
Categoria/es: General

NOCES D?OR DEL P. FERRAN R. GAVILÁN

El Santuari dels PP. Franciscans ha viscut una cerimònia molt entranyable: la celebració de les Noces d’or sacerdotals del P. Ferran R. Gavilán. Nascut a La Carolina (Jaén) l’any 1940, ingressà a l’orde de Sant Francesc d’Assis i va ser ordenat sacerdot a l’església de Sant Francesc de Berga l’any 1965. Amb una llarga experiencia en la música vocal i instrumental, exercida en diversos santuaris de la Custodia de Terra Santa, especialment com a organista a l’església del Sant Sepulcre de Jerusalem, el P. va ser destinat a la fraternitat franciscana de Lleida per a exercir la mateixa comesa l’any 2007.

Ha presidit l’eucaristia el P. Ramon Domènech Cubells, franciscà originari d’Alcarràs, company de promoció del P. Ferran i que va ser director de l’aleshores Col·legi Major i residència Universitària de Sant Antoni de Pàdua, dels franciscans de Lleida; en l’actualitat és vicari dels franciscans de Catalunya i forma part de la comunitat del convent de Sant Antoni de Pàdua del carrer Santaló de Barcelona. Concelebraven el P. Ferran, el P. Francesc Gamissans, el P. Joaquim Recasens, el P. Lluis Rocaspana, del santuari del Sant Crist de Balaguer, Mn. Joan Ramon Ezquerra, de la parròquia del Carme i, el diaca fra Genís Sánchez. També hi eren presents les religioses de la comunitat de Santa Clara de Balaguer, amb la seva priora Sor Maria Victoria Triviño; el regidor Paco Sardà, familiars, amics i feligresos que han volgut acompanyar al P. Ferran en l’aniversari de la seva consagració al Senyor.

El P. Domènech ha llegit una carta del Pare General de la província franciscana de Catalunya, Fra Josep Gendrau i Valls, adreçada al P. Ferran. Amb paraules molt afectuoses feia acció de “gràcies al Senyor pels cinquanta anys del ministeri i personal servei del P. Ferran per al bé del poble de Déu”, i “que el Senyor us beneeixi en la vida i testimoni franciscà amb el seu amor i infinita misericòrdia.” Ja amb paraules pròpies, el P. Domènech ha expressat la seva al compartir també l’aniversari amb el P. Ferran i de seguir comunicant l’evangeli que ens convida a servir: “la vida és servei, si no, no serveix per a res”, ha dit.

La Missa ha estat cantada per la Coral del Carme dirigida per Rosa Fabregat amb l’acompanyament a l’orgue del mestre Lluis Climent, com a mostra d’agraïment per la seva generosa dedicació com a director d’aquesta agrupació musical durant dos anys, des de la seva arribada a Lleida fins que va caure malalt.

Al final de la celebració s’ha repartit un punt del llibre amb la foto dels companys de promoció del P. Ferran i del P. Domènech, feta tres dies abans de la seva ordenació sacerdotal, a Berga, l’1 de juliol de 1965, com a recordatori de la celebració de les Noces d’Or que ha tingut lloc a l’església de Sant Francesc de Vila-Real fa dues setmanes.

La presència afectuosa de tots els que hem pogut acompanyar al P. Ferran en aquest dia tan important de la seva vida i la seva participació valenta i emotiva, malgrat el seu delicat estat de salut, han donat un caliu especial a la celebració que ha acabat amb un fort aplaudiment. A continuació els frarets del santuari han ofert un pica-pica a tots els presents.

 Concert de Nadal 2007, al Carme.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn