Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

12 març 2020
Categoria/es: General

NOTA DEL BISBE DE LLEIDA

Són moltes les consultes que arriben a aquest bisbat sobre com procedir davant la incidència del COVID-19 i els previsibles contagis, així com davant les repercussions que aquest té en les diferents activitats: culte, catequesis, reunions de formació d’adults o grups de Càritas,… de les nostres parròquies i comunitats.

Permeteu-me un comentari general. Donaré informació de manera puntual a mida que les autoritats decideixin les orientacions cautelars que considerin oportunes i necessàries per mitjà de comunicats. Tots hem de complir amb les indicacions que s’estableixin.
 
Demano als responsables de les parròquies, les associacions, els moviments i de les institucions de l’Església, el rigorós compliment de les mesures que es vagin succeint. Demano també que es busquin sempre solucions alternatives i possibles per tal d’evitar la supressió dels actes imprescindibles de la vida cristiana.
 
Així mateix sol·licito de tots l’augmentar la confiança en Déu davant la situació que en aquests moments viu el nostre món. Que s’insisteixi en la pregària constant pels afectats i les seves famílies, i el no contribuir a alimentar la preocupació, la por o la alarma en les nostres comunitats.
 
Us adjunto el darrer comunicat que ens ha arribat al migdia d’ahir, segons el qual es suspenen les activitats que impliquen una concentració superior a mil persones. Quan l’assistència sigui inferior a aquesta quantitat, es podrà celebrar en llocs tancats si només s’ocupa un terç de l’aforament autoritzat. D’aquesta manera, en la gran majoria de temples és possible celebrar els actes de culte donat que són espais grans, advertint sempre que s’ha de respectar la distància prescrita entre persones.
 
Respecte a la resta d’activitats pastorals, recomano que es doni aplicació a allò que en general s’afirma en l’esmentat comunicat per als centres educatius i culturals.
 
És possible que progressivament tinguem que anunciar noves orientacions de l’Administració que de manera immediata us donaré a conèixer, pel correu electrònic i per la pàgina web del bisbat, amb les aplicacions a allò en que ens afecti pastoralment. Aquestes mesures tenen una aplicació de quinze dies a partir d’avui.
 
Lleida, 12 de març de 2020
 
Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn