Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

7 març 2020
Categoria/es: General

NOTA DEL BISBE DE LLEIDA

He observat molta preocupació en aquests dies per les notícies divulgades pel món sencer per l’elevat contagi del coronavirus. Amb aquest missatge demano complir les indicacions següents en bé de tothom

Responent a les nombroses consultes que s’han fet aquests últims dies amb motiu de la situació creada per l’aparició i extensió de dita malaltia, i apel·lant a la prudència de tothom per evitar alarmismes innecessaris, aquest bisbat, de la mateixa manera que ho estan fent altres diòcesis, recomana que es tinguin en compte les indicacions que van ser comunicades pel mateix Secretari General de la Conferència Episcopal Espanyola ahir a la tarda. Són unes mesures en consonància amb les orientacions que sobre aquesta qüestió van donant les autoritats sanitàries del nostre país.

1. Conveniència de retirar l’aigua beneïda de les piques que hi ha a l’entrada dels temples i altres llocs de devoció.

2. Possibilitat d’oferir en la celebració de l’Eucaristia un gest de pau diferent de l’habitual d’abraçar o de donar la mà a les persones més properes.

3. Que les persones que donen la comunió durant la celebració de l’Eucaristia o en els centres sanitaris o domicilis, es rentin les mans abans i després d’aquest moment.

4. Que les mostres de devoció i afecte envers les imatges, tan pròpies d’aquest temps de Quaresma i de la propera Setmana Santa puguin ser substituïdes per altres, com una inclinació o una reverència, evitant el contacte físic amb les imatges. Així es  facilita també que no hi hagi aglomeracions. 

Aquest bisbe i tots els responsables de la nostra diòcesi mostren la seva disponibilitat a seguir tot el que disposin les autoritats sanitàries competents en altres llocs públics, a més de les parròquies, com poden ser col·legis o altres centres vinculats amb l’Església per prevenir possibles contagis.

Finalment anima tothom a pregar per la salut pública, per la recuperació dels afectats i per les persones difuntes. Això és el més important en la vida cristiana sense esperar més indicacions. Es pot aprofitar la pregària dels fidels en l’Eucaristia, el rés de Laudes i Vespres, i evidentment la pregària personal de tot cristià.

                                            +Salvador Giménez, bisbe de Lleida

 Lleida, 7 de març de 2020     

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn