Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

15 juliol 2016
Categoria/es: General

NOVENA I PROCESSÓ DEL CARME

La parròquia del Carme ha preparat la seva festa patronal amb una Novena dedicada a ‘Les Oracions a Maria, Mare de la Misericòrdia’, predicada per Mossèn Joan Ramon Ezquerra. Al llarg dels nou dies de la Novena hem après l’origen i el contingut de les nou oracions més conegudes i resades pels cristians a la Mare de Déu. També hem rebut un fulletó amb totes aquestes oracions per tenir-lo més a mà i poder resar-les més i millor.

Prèviament s’ha resat el Sant Rosari i un dels dies de la Novena s’ha dedicat al res de les Vespres a la Mare de Déu. El mateix dia, que el Bisbe Salvador va fer la imposició de l’Escapulari del Carme i presidí l’Eucaristia.

En la vigília de la Festa de la Mare de Déu del Carme la celebració ha tingut un caire especial. Han concelebrat amb Mossèn Joan Ramon Ezquerra, Mossèn Joan Mora, rector de la parròquia, Mossèn Adrià Burca i Fra Francesc Vilà, guardià del Santuari de Sant Antoni de Pàdua; també el diaca fra Genís Sánchez.

La Coral del Carme dirigida per Rosa Fabregat amb l’acompanyament a l’orgue de Lluis Climent han tingut cura de la part musical de la Missa solemne.

Han participat en la celebració els regidors Sara Mestres, Paco Cerdà, Dolors López, Marta Gispert i Daniel Rubio; representants de l’Associació de Veïns Noguerola-Estació-Segre, i Cosme García, president de la Federació de Cases i Centres Regionals de Lleida.

La predicació de Mossèn Joan Ramon s’ha centrat en el Sant Rosari, una oració molt senzilla i tradicional que l’hem après de petits resant-la en família. És l’oració més bíblica que “té la virtut d’ajuntar l’oració vocal, amb l’oració mental: la meditació dels passos més importants de la vida de Jesús i de Maria.” Aquesta oració completava el cicle de les nou oracions més importants dedicades a la Mare de Déu. Com un resum de tot el que aquests dies hem estat contemplant, s’ha repartitun fulletó a cada família.

Les pregàries a la Mare de Déu per totes les necessitats de la parròquia i de Jericó han estat de gran intensitat. Durant l’ofertori s’ha fet la imposició de l’escapulari de la Mare de Déu del Carme als nens i nenes que han fet recentment la Primera Comunió.

Acabada l’Eucaristia, la Mare de Déu del Carme Pelegrina ha sortit en processó pels carrers del barri. Al seu voltant una corona de nens i nenes l’envoltava com una benedicció de la Mare l’any de rebre Jesús sagramentat per primera vegada. Els Gegants de l’Agrupació Cultural Garrigues han encapçalat el seguici que avançava presidit per la creu processional seguida de la bandera de la Parròquia del Carme, amb l’acompanyament de cants marians.

Ja de retorn al temple s’ha procedit a fer l’ofrena floral a la Mare de Déu i a cantar-li la Salve. Hi han participat especialment el grup romanès catòlic, l’Associació de veïns del barri i els nens de la parròquia. Ha estat un moment molt dolç el cant que han ofrenat els nens a la Mare de Déu, i les flors de paper que han posat als seus peus, després d’haver-les confeccionat amb tota la il·lusió per aquest dia tan especial. 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn