Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

11 octubre 2010
Categoria/es: General

NÚRIA I LA CERDANYA

Una sortida de dos dies de la parròquia del Carme
Dies 10 i 11 d’octubre, 2010

Una nova experiència de convivència amb ocasió de la visita del Santuari de Núria. Dos autocars. Un solament a Núria i l’altre amb l’extensió a la Cerdanya catalana i francesa.

A tots el qui pugem a Núria, ens encisa. Ens amarem de la devoció a Maria. Es cert que pel temps plujós no vàrem poder resseguir els prats i les fonts de la vall.

Tinguérem l’oportunitat de venerar aquella imatge petita que amb paraules del Mn. Manuel Pal ens la defineix així:

“Mireu-la, al tron com una reina seu,
Mantell de porpra sobre les espatlles porta,
Corona al cap…, té mans d’una dona forta
Posat seré i humil calçat al peu.
Tot el seu tresor ens l’ofereix.
El té a la falda. És Rei i és el que regna.
Un llibre té a la mà. De llum impregna
tot l’univers i els cors quan beneeix”

Desprès d’un dia intens per les dependències del Santuari ens abocarem de nou cap a Ribes de Fresser davallant amb el majestuós i senyorial tren cremallera. En aquesta població ens separàrem dels pelegrins d’un dia i els de dos dies. La prolongació de l’excursió es feu cap la Cerdanya, concretament passàrem la nit a Puigcerdà. Amb l’ascensor ens remuntarem a la part antiga de la població. Nucli antic amb les dues places i interessants comerços.

El segon dia ens traslladàrem a la Cerdanya francesa, concretament a Vilafranca de Conflent, població acordonada per una imponent muralla. Molt a prop d’aquesta ciutat visitàrem les coves prehistòriques de “Les caneletes”, el Versalles subterrani del Pirineu i una simfonia al centre de la terra. La sala blanca, el temple d’Angkor… i altres dependències meravelloses i incloses a la llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO. Un matí de somni remullat per la pluja intensa.

De tornada cap a Lleida no podríem deixar de fer una parada a la Seu d’Urgell . Una bona acollida del Sr. Rector, Mn. Parés, al qui hem d’agrair les facilitats prestades i la explicació molt competent de la catedral.

Amb cants i alegria arribàrem de nou a Lleida, on la vida transcorre amb el mateixos paràmetres.


 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn