Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

16 febrer 2020
Categoria/es: General

NÚRIA RIBA JA DESCANSA EN LA PAU DE DÉU

Núria Riba Bañeres ha mort el primer dia de febrer a Barcelona, als 87 anys d’edat. Havia nascut a Lleida, filla d’una família molt nombrosa i amb pocs mitjans. Per això, des de ben petita va viure i va ser educada per la seva germana Pepita, trenta anys més gran, i el seu marit Joan Isanta. El matrimoni no havia tingut fills i van educar la Núria, i ella també els va cuidar fins a la seva mort. Tots estaven molt vinculats a la parròquia del Carme, on la Núria amb 19 anys i de la mà de Mn. Ramon Torres va començar a fer catequesi. Sentint l’íntim desig de consagrar-se a Jesús als 33 anys va ingressar a l’Institut secular Aliança en Jesús per Maria, fent els vots perpetus anys més tard, després de morir de malaltia la seva germana i el seu cunyat.

La Núria va estar dedicada a la catequesi parroquial per sempre més. Quan per l’edat ja no podia fer catequesi, continuava vinculada al grup de catequesi aglutinant a les catequistes amb el rector de la parròquia, aleshores Mn. Joan Ramon Ezquerra. Obria les portes de casa seva per fer el berenar de fi de curs després de la Missa que el Mossèn celebrava a la parròquia per les catequistes.

De caràcter afable, alegre i senzilla de tracte, la vida de la Núria va girar sempre al voltant de l’Església. La parròquia del Carme va recordar-la especialment a la Missa del diumenge 16 de febrer, que va comptar amb la participació i la pregària dels nens de la Catequesi. Uns nens que no van conèixer Núria Riba però que van aprendre una mica més del testimoni de la seva vida, que sempre va procurar l’amistat amb Jesús. Ben segur que ara ja gaudeix de la presència de Déu al cel i descansa en la seva pau.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn