Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

4 abril 2021
Categoria/es: General

OFICIS DE SETMANA SANTA

Les celebracions de la Passió Mort i Resurrecció de Jesús, el misteri central de la nostra fe, han centrat els dies sants del Tridu Pasqual.

Dijous Sant: la Cena del Senyor ha rememorat la institució de l’Eucaristia i del Sacerdoci, i el Manament nou que Jesús ens va donar. És la festa de l’Eucaristia, el tresor més gran de l’Església, el tresor dels cristians, el resum de la vida de Jesús que "havent estimat sempre als seus, ara els estimà fins a l’extrem".

 

Divendres Sant: Viacrucis al matí i Ofici de la Passió del Senyor a la tarda, fent memòria de les set paraules de Jesús a la Creu conservades pels evangelistes: “Mirant la creu, sabrem qui és Jesús, com pensa, què sent, per què… Del llibre de les tres hores de la Passió ens adonem de l’esperit d’obediència, d’amor, de bondat, de lleialtat, de confiança de Jesús al Pare, que ell va voler sempre complaure. I ara pot dir-li «Tot s’ha complert». Després, adoració de la Creu al peu de l’altar, només mirant-la amb afecte per tal d’evitar contagis: “gràcies, Jesús, perquè ens has salvat”.

 

Vetlla Pasqual: En la cerimònia més antiga dels cristians, els símbols del foc, la llum i l’aigua ens han acostat a la novetat de la vida que arriba amb la Resurrecció de Jesús.

  

 

 

 

 

Pasqua, la festa essencial dels cristians d’on brolla la joia i la pau de la vida cristiana. "Crist ha ressuscitat, Alel·luia!. Visquem a la manera del Crist, una vida nova, una vida de gràcia i virtut, una vida de treball i servei, una vida neta, entregada, sacrificada. Una vida lliurada a Déu i als germans…” 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn