Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

9 abril 2017
Categoria/es: General

OFRENA DEL PAS DE LA SOMERETA AL CARME

El Pas de ‘La Somereta’ en el seu recorregut del Diumenge de Rams ha parat davant el temple parroquial de la Mare de Déu del Carme on han estat rebuts per Mossèn Joan Ramon Ezquerra, la regidora Marta Gispert i altres persones entre les quals hi havia els rapsodes del grup TOAR que a continuació farien el tradicional recital poètic-musical de Setmana Santa.

Uns representants processionals de l’Associació Cultural de la Sagrada Família i Sant Cristòfol acompanyats per uns nens i nenes han entrat al temple per a fer una ofrena de flors a la Mare de Déu, al peu de l’altar major. Mossèn Joan Ramon ha pronunciat unes paraules d’agraïment en nom de la parròquia i el desig de que la Mare de Déu protegeixi els membres de la Confraria. A continuació, al toc de campana, els portants han continuat el seu recorregut fins l’avinguda Blondel per participar en la processó dels Dolors.

El Pas de ‘La Somereta’ és l’apel·latiu entranyable del Pas de ‘La Fugida a Egipte’ o segon dolor de la Mare de Déu, de l’antiga processó dels Dolors. L’actual és obra de l’escultor lleidatà Jaume Gort (1952) que recrea l’original de Joan Dalmau, cremat el 1936. ‘La Hermandad Cofradía de la Sagrada Familia y San Cristóbal de Chóferes de Lérida’, fundada el 1956, va recuperar aquest pas per a la processó de Setmana Santa fins a la seva extinció. Aleshores en va tenir cura Josep La-Rosa Sampedro i la seva família fins a la creació de l’Associació Cultural de la Sagrada Família i Sant Cristòfol, el 1995. El seu hàbit es negre amb la capa i caputxó d’or vell; el seu emblema és la creu morada i l’escut de Lleida. 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn